Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAJ ERE

Zagreb ostao bez prestižnog natjecanja: Nakon 54 godine, Zlatna pirueta seli u Sisak!

Gala večer i revija pobjednika 51. Zlatne piruete
Goran Stanzl/PIXSELL
21.10.2021.
u 15:39

- Nadam se da je ovo početak suradnje Siska i Hrvatskog klizačkog saveza i da će Zlatna pirueta privući posjetitelje, ali i  mnoge Siščane potaknuti za bavljenje sprotovima na ledu.

Tradicionalno klizačko natjecanje Zlatna pirueta po prvi put će se održati ove godine izvan Zagreba – u sisačkoj Ledenoj dvorani, najavili su danas predstavnici Grada Siska i Hrvatskog klizačkog saveza.

Zlatna pirueta, 53. po redu, održat će se tako od 8. do 11. prosinca u Sisku, obzirom je Ledena dvorana Doma sportova izvan funkcije od zagrebačkog potresa. Time Zagreb prvi put nakon 1967. i prvog izdanja natjecanja, ostaje bez njega.

- I Sisak je stradao u potresu no ovdašnja Ledena dvorana je novija i nema oštećenja te smo imali opciju doći ovdje ili odgoditi natjecanje. Uz pomoć Grada Siska i Športsko rekreacijskog centra uspjeli smo riješiti sve tehnička pitanja potrebna za organizaciju ovog natjecanja te nam je drago što će Siščani uživati u vrhunskom klizanju – rekla je Morana Paliković Gruden, predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza i dopredsjednica HOO-a.

- Nadam se da je ovo početak suradnje Siska i Hrvatskog klizačkog saveza i da će Zlatna pirueta privući posjetitelje, ali i  mnoge Siščane potaknuti za bavljenje sprotovima na ledu. Zbog toga smo i izgradili Ledenu dvoranu – dodala je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.

08.12.2018., Zagreb - 51. Zlatna pirueta Zagreba 2018. u Ledenoj dvorani Doma sportova. Gala vecer, revija pobjednika. Osim pobjednika u svim konkurencijama nastupile su i brojne mlade domace klizacice, te juniorke i seniorke Zagrebackih pahuljica. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

 
Paliković Gruden istaknula je kako na ovogodišnjem natjecanju očekuju vrhunsku konkurenciju, obzirom je, zbog pandemije, manje klizačkih natjecanja, a u Zagrebu je svima prilika da potvrde norme za Svjetsko prvenstvo koje će biti u siječnju 2022.

- Iako su još pretprijave, možemo reći kako nam dolaze brojne delegacije, po 30-ak ljudi i osoblja iz SAD-a i Kanade. Očekujemo i barem pet do sedam hrvatskih natjecateljica i natjecatelja među kojima i naš perspektivni sportski par Lana Petranović-Anotnio Suza – dodala je Morana Paliković Gruden.

Ona je najavila i kako očekuje da bi se i Trofej zagrebačkih pahuljica od 3. do 5. veljače održao u Sisku, na čemu intenzivno rade. Ovogodišnju Zlatnu piruetu prenositi će Sportska televizija, te HTV u snimci dok je najpopularnija Revija pobjednika na rasporedu 11. prosinca u 20 sati.

Ključne riječi

Komentara 7

DO
domagoj1492
16:17 21.10.2021.

Bravo za gradonačelnika Senfa. Ovo je tek početak njegove vladavine i propasti svega šta je ostalo u Zagrebu. Slijedeci targeti - uništiti Advent, zjbat Snježnu Kraljicu…. Samo jako. !

Avatar CroPatria
CroPatria
16:18 21.10.2021.

Pa zato su i pobjedili ljevičari u Zagrebu, da od Zagreba naprave selendru.

SE
serafin002
16:12 21.10.2021.

Koliko nas košta ova predstava, i kakve koristi od toga. To jednostavno treba pod hitno ukinuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije