Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAPETAN MLADIH

Moro: Sad je važno jer su svi glavom na moru...

Nikola Moro
Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
25.05.2021.
u 17:37

- Sretan sam da se nakon dugo vremena opet okupljamo. Svi smo koncentrirani da odradimo ovo kako treba.

Nikola Moro, kapetan mlade hrvatske reprezentacije, družio se s novinarima na okupljanju U 21 vrste za nastavak Europskog prvenstva. U Mariboru 31. svibnja naše dečke očekuje četvrtfinalni sraz protiv Španjolske. 

- Sretan sam da se nakon dugo vremena opet okupljamo. Svi smo koncentrirani da odradimo ovo kako treba. 

Kakva je Španjolska?

- Jasno je da su individualno jaka momčad, no imamo nekoliko dana da ih prostudiramo. 

Kako je zadovoljan svojom klupskom sezonom u moskovskom Dinamu?

- Dobro je bilo. Igrao sam skoro sve utakmice. Ostali smo bez Europe za tri boda... 

Koliko je teško igrati Euro 'u dva komada'?

- Prvi put smo uopće prošli skupinu. Ovo je novo iskustvo za nas u svakom smislu, malo čudno... Važno je da se skoncentriramo jer su svi već glavom na odmoru, otišli na more.

Joško Gvardiol i Luka Ivanušec dat će nam posebnu dimenziju.

- Siguran sam da će obojica odraditi posao na pravi način. Vjeruje da će biti skoncentrirani.

Kako se snašao Stipe Biuk?

- Evo, sada smo se tek upoznali. Pratim Hajduk i njegove igre, zaslužio je poziv zbog igara zadnjih par mjeseci. Vjerujem da će se izboriti za mjesto.

Možete li do kraja turnira?

- S tim ciljem i idemo... - zaključio je Moro. 

Pred novinare je također stao i Mario Vušković, mladi Hajdukov branič.

- Španjolci su vrhunska ekipa, možda su i favoriti za zlato, ali pokazali smo da možemo i nadamo se prolasku u polufinale - kazao je

Vušković koji se potom osvrnuo na svoju sezonu:

- Prezadovoljan sam sezonom, kako igrama u Hajduku tako i u mladoj reprezentaciji. S Hajdukom smo izborili Europu, a s Hrvatskom igram četvrtfinale EP-a.



Prokomentirao je i poziv njegovu suigraču, Stipi Biuku.

- Malo je nervozan, ali ne bojim se za njega. Pokazao je da se nikoga ne boji i mislim da će se već na ovim prvim treninzima dokazati izborniku. Stipe je stalno pokazivao da je fantastičan talent i samo mu je trebalo par utakmica u seniorskom nogometu da se do kraja nametne. Vidjeli smo da je to odradio na najbolji mogući način.

Vuškovića stalno povezuju s različitim klubovima u Europi.

- Je, vidim da me se šalje na razne destinacije. Međutim, moj fokus je sad na Hajduku, a najviše na reprezentaciji. Kad završi sve ovo, vidjet ćemo što će biti.

Pričao je i o HNL-u.

- Nikad zanimljivije prvenstvo nije bilo. Kako u borbi za Europu tako i za ostanak u ligi. Mislim da su gledatelji mogli uživati. Što se tiče Hajduka, istina je da na polusezoni to nije bilo dobro, ali smo u nastavku sezone uspjeli pronaći ritam, riješili smo se svih negativnih stvari i izborili smo Europu. Nadam se da će iduće sezone biti još bolje - istaknuo je Vušković.
Ključne riječi

Komentara 3

RO
roland
18:34 25.05.2021.

Moro je zaslužio biti u A reprezentaciji. No, Dalić zove Badelja??? Dakle, Dalić se oslonio na Ćorluku kao pomoćnika, na Badelja kao na igrača koji pozitivno djeluje na momčad, u ekipi ima nezadovoljne Matea Kovačića i Kramarića i od togaa ne može biti ništa. Ćaleta-Car isto neće igrati u prvih 11, Vrsaljko nije spreman za više od 30-40 minuta, Rebić je ozlijeđen...Pašalić, Vlašić, Brekalo su tempirane bombe... Oslonit će se na Vidu, Lovrena, Modrića, Perišića, Brozovića i Barišića, Vrsaljka, Livaković je siguran na golu, a ne vidim kako će ovo ostalo uklopiti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije