Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRIJEME JE ZA MLAĐE

Metličić u Austriji treba samo kao savjetnik

Petar Metličić
Goran Stanzl
21.10.2009.
u 12:55

Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj i osvojena srebrna medalja bili su kruna jedne generacije koja je Hrvatskoj na devet velikih natjecanja donijela osam polufinala te naslove svjetskog i olimpijskog prvaka.

Vrijeme je da hrvatska rukometna reprezentacija okrene novu stranicu i na prvenstvu u Austriji krene s igračima koji će biti nositelji igre na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Došlo je vrijeme kada se Lino Červar treba zahvaliti nekim igračima koji su u ovih nekoliko posljednjih godina napravili uistinu puno za hrvatski rukomet i donijeli nam puno radosti i slavlja.

Pero Metličić bio je pravi vođa i kapetan u ovih posljednjih nekoliko godina i uvijek ćemo pamtiti njegove vrhunske predstave u reprezentativnom dresu. Iako već godinama tražimo zamjenu za Peru, a bili su tu i Buntić, Kos, Vukas i mnogi drugi, vrijeme je da Metličić u Austriju ide samo kao savjetnik.

Tri su godine do glavnog cilja nove generacije, a to su olimpijske igre u Londonu i to se čini kao sasvim dovoljno vremena da jedan Marko Kopljar stasa u novog Peru Metličić i uz Duvnjaka i Bičanića bude udarna vanjska snaga ove reprezentacije. Uz Štrleka i Čupića na krilima te Marića na crti, to će biti reprezentacija koja će nastaviti gdje će Balić, Lac, Vori i ostali stati.

U Austriji mora biti cilj medalja
Iako pomlađena, Hrvatska na Europskom prvenstvu u Austriji mora tražiti medalju, jer i dalje je to reprezentacija koja kvalitetom spada u sam svjetski vrh i bilo bi uistinu šteta da se ne iskoristi takva prilika.

I dok Lini neki igrači možda ne igraju koliko bi trebali, nositelji igre u reprezentaciji ipak su i dalje igrači koji su glavne karike u svojim klubovima. Balić i Valčić na svojim leđima nose CO Zagreb, Duvnjak možda ne igra puno, ali iskustvo igranja jakih utakmica za HSV bit će mu itekako korisno u Austriji. Doprinos Igora Vorija nikad nije bio niti će ikad biti pod upitnikom.

Na krilima smo oduvijek imali veliku konkurenciju, iako u posljednje vrijeme nas ne maze ozljede baš na tim pozicijama. Ako nas u tom segmentu pomazi sreća s Vukićem, Štrlekom, Ninčevićem, Čupićem i Zrnićem imamo vrlo jaki adut.

Na ruku Lini Červaru idu i godine naših vratara. Glavna uzdanica Mirko Alilović u rujnu je napunio tek 24 i pred njim su tek najbolje vratarske godine. Pridodamo li mu mladog Ivana Pešića, straha među vratnicama nema.

Hrvatska godinama osvaja medalje u većini mlađih kategorija i tako samo slijedi trag seniorske momčadi. Budućnost hrvatskog rukometa je sjajna. Zato bi nam austrijska medalja itekako lijepo sjela da pokažemo svijetu da tko god igra, Hrvatska je jedna od najboljih reprezentacija svijeta, bila je i bit će.

Ključne riječi

Komentara 2

IN
inspektor
18:12 22.10.2009.

a gdje je hrvatska mladost bila na \"\"2009 Men\'s European Open 19\"\" izgleda su tako dobri da nisu trebali nastupovati..ili je mozda moldavija bila jaca? evo ti link novinaru http://www.eurohandball.com/eopen/19/men/2009/round/1/Final+Tournament 1. Slovenia 2. Portugal 3. Norway 4. Russia 5. Netherlandsnds 6. Sweden 7. Iceland 8. Ukraine 9. Belgium 10. Austria 11. Switzerland 12. Hungary 13. Romania 14. Belarus 15. Finland 16. Israel 17. Czech Republic 18. Poland 19. Slovakia 20. Moldova

DH
dalibor.hren
13:42 21.10.2009.

To je mišljenje samo jednog blesavog novinara. Ako Pero igra vrhunski uŠpanjolskoj, ne vidim razlog da ne igra i za Hrvatsku. Kriterij bi trebala biti kvaliteta a na godine (mladost)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije