Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBJEDA Osijeka

Lovrić ušao s klupe i dva gola srušio Rudeš

Zagreb: Rudeš i Osijek sastali se u 29. kolu SuperSport HNL-a
Sanjin Strukic/PIXSELL
05.04.2024.
u 18:35

Osijek je nakon preokreta svladao Rudeš s 3:2

U susretu 29. kola HNL-a Osijek je kao gost na svladao Rudeš sa 3-2 (1-1).

U prvoj prvenstvenoj utakmici na stadionu SC "Rudeš" domaće je u vodstvo doveo Tomislav Mrčela (11), na 1-1 poravnao je Petar Pušić (35) da bi u nastavku Kristijan Lovrić (56, 59) s dva brza gola odveo goste na 3-1, a Mrčela (79) je svojim drugim golom ublažio poraz Rudeša.

Prva ozbiljnija situacija na utakmici rezultirala je pogotkom, Karačić je izveo udarac iz kuta,a Mrčela je bio najviši u skoku na petercu i glavom sproveo loptu u mrežu.

Nakon primljenog gola Osijek je preuzeo kontrolu igre te je to donijelo izjednačenje u 35. minuti. Mierez je na rubu kaznenog prostora primirio loptu za natrčalog Pušića koji je sa 17 metara prizemnim udarcem zatresao mrežu. Samo dvije minute potom Osijek je mogao i povesti, ali je pokušaj Bukvića zaustavila vratnica.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 56. minuti kada je trener Osijeka Zoran Zekić u igru uveo Lovrića, a ovaj je odmah po stupanju na teren izveo slobodni udarac s više od 20 metara iskosa s lijeve strane i prebacio živi zid te pogodio od vratnice u mrežu.

Samo tri minute potom Lović je zabio i drugi put, Bukvić i Guedes su kombinirali na desnom krilu, uslijedila je prizemna lopta Guedesa na vrh kaznenog prostora odakle je Lovrić odmjerenim udarcem još jednom svladao Markovića.

Rudeš je i svoj drugi gol postigao nakon suradnje Karačića i Mrčele. Ovaj put Karačić je izveo slobodni udarac, a Mrčela je skočio na 10-ak metara od suparničkog gola i opet glavom zatresao mrežu.

Ovom pobjedom Osijek je stigao na četvrto mjesto na ljestvici sa 42 boda, dva više od pete Lokomotive, dok je Rudeš uvjerljivo posljednji sa sedam bodova, 20 manje od devetog Slavena Belupa.

Na vrhu je Rijeka sa 62 boda, pet manje uz utakmicu manje ima drugi Dinamo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije