Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAR JOŠ I OVO?

Igrači Hajduka optuženi za rasizam, zatražena hitna reakcija lige, oglasili se i Splićani

Kaos na Poljudu: Torcida upala na teren, igrači pobjegli u tunel! Specijalci tjerali huligane
Ivo Cagalj/PIXSELL
05.04.2024.
u 14:41

- Američka momčad izgubila je na penale i pokušavaju se vaditi na rasizam koji je apsolutno nepostojeći. Naši momci se nisu tako ponijeli. Ništa od tih optužbi ne postoji ni u zapisniku. Da se to zaista dogodilo, već bi nas izbacili - kažu iz Hajduka

Kao da nije dosta problema koji muče Hajduk, seniorsku momčad, svlačionicu, upravu, navijače... Sad se nova kazna sprema zbog navodnog rasističkog ispada na drugom kraju svijeta. Naime, Hajdukova momčad do 17 godina trenutno igra na Floridi, i to prestižni MLS-ov turnir mlađih kategorija. Na turniru nazvanom MLS Next sudjeluju i akademije Manchester Uniteda, Arsenala, lisabonskog Sportinga, PSV-a... Hajduk je rezultatski dobro odradio posao na početku, dobili su New York Red Bullse, a u četvrtfinalu će na Philadelphiju Union.

No, nakon dvoboja Hajduka i NY Red Bullsa splitski su nogometaši optuženi za rasizam. Kako javlja Slobodna Dalmacija, igrači New Yorka požalili su se da je tijekom dvoboja njihov igrač Eric Tai bio meta uvreda, a tražili su i hitru reakciju MLS-a. Red Bullsi su izdali i priopćenje:

- Ono što se dogodilo u posljednje dvije utakmice potpuno je neprimjereno i zauvijek je promijenilo našu momčad. Ekstremni nedostatak poteza MLS-a je neprihvatljiv i ostavio je osjećaj nepovjerenja i nesigurnosti glede naše sigurnosti i dobrobiti dok igramo na ovom turniru. Nadamo se da će ova situacija rasvijetliti tekući problem u nogometu i u svijetu.

Inače, iz Hajduka su također reagirali na ovaj slučaj.

- Izrazito su agresivna ekipa, dobili su čak tri crvena kartona. Bila je situacija u kojoj je njihov igrač u duelu jako gurnuo našeg Durdova. On je pao van terena na tvrdu podlogu. Srećom, nije se ozlijedio. Durdov mu je uzvratio i nastalo je komešanje koje je brzo riješeno. Američka momčad izgubila je na penale i pokušavaju se vaditi na rasizam koji je apsolutno nepostojeći. Naši momci se nisu tako ponijeli. Ništa od tih optužbi ne postoji ni u zapisniku. Da se to zaista dogodilo, već bi nas izbacili - reakcija je koju prenosi Slobodna Dalmacija.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Tombstone
Tombstone
16:40 05.04.2024.

To je nazalost tako. Od Obame, bas sve u USA gleda se pod povecalom navodnog rasizma, I svaka se sitnica pokusava okarakterizirati istim. No rasizam postoji samo prema crncima, druge rase ukljucujuci tzv "native Americans" ili indijanci, azijati, juznoamerikanci itd uopce se ne spominju. Kao ni ubrzano rastuci crnacki rasizam, kome su glavni uzroke rasruca nebulozna ucenja tzv profesora nepoztojecih predmeta na US woke sveucilistima kao I tretiranje crnih prosvjeda tijekom tzv. pandemije. Da nije toliko ozbiljno, bilo bi smijesno.

CA
cavecanem
16:46 05.04.2024.

Ameri izmišljaju.

Avatar horuk
horuk
16:11 05.04.2024.

Kritičan sam zadnjih godina prema mome Hajduku ali ovo instrumentaliziranje rasizma od strane tih Red Bullsa za osobne potrebe je odvratno. Ne dajte se dečki sada iz inata pobjedite turnir!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije