Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije greška

Lewandowski je sinoć imao tuđe prezime na dresu, Poljaci objasnili zašto

POL, UEFA EM Qualifikation, Polen vs Albanien
Foto: EXPA/ Newspix/ Mateusz Slodkowsk
1/3
28.03.2023.
u 09:51

Riječ je o planiranoj akciji koja je dio promocije ženskog nogometa u Poljskoj

Poljska je sinoć s mršavih 1:0 pobijedila Albaniju u kvalifikacijama za Euro 2024., no nije samo ovaj minimalan rezultat začudio gledatelje već i prezimena na dresovima poljskih igrača.

Naime, kada su igrači istrčali na zagrijavanje prije utakmice, Robert Lewandowski na dresu je iznad svog broja 9 imao prezime Pajor, dok je kod Wojciecha Szczesnog iznad broja pisalo prezime Szemik.

 

 

 

Mnogi su ostali zbunjeni, a sada se zna zašto je to tako bilo. To nisu bile pogreške, to je bila planirana akcija koja je dio promocije ženskog nogometa u Poljskoj.

Pajor je prezime poljske nogometašice Ewe, dok je Szemik prezime poljske igračice Kinge.

Poljski nogometni savez na ovaj način želi podržati kandidaturu ove zemlje za domaćina ženskog Europskog prvenstva 2025. godine.

Osim Poljske, za domaćinstva Eura 2025. konkuriraju Francuska, Ukrajina, Švicarska s Lihtenštajnom te Švedska, Danska, Norveška i Finska (zajednički). Odluka će biti donesena ovog travnja.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije