Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUŠAN TADIĆ

Kapetan Srbije razbjesnio Crnogorce nakon poraza: 'Mi smo jedan te isti narod'

UEFA Euro 2024 Qualifier - Group G - Montenegro v Serbia
Foto: STEVO VASILJEVIC/REUTERS
1/3
28.03.2023.
u 08:50

Velike mjere osiguranja bile su prisutne na utakmici između nekoć bratskih država. Srbijanski navijači vikali su da su s Crnogorcima 'jedna familija', dok su domaći uzvratili zvižducima...

Srbijanska nogometna reprezentacija sinoć je u Podgorici pobijedila Crnu Goru 2:0 iako je domaćin bio bolji tijekom većeg dijela utakmice. No, Crnogorci su sve svoje šanse propustili, a gosti su mudro čekali i na kraju dočekali pogodak vrijedan tri boda kojeg je zabio Vlahović u 78. minuti, a pobjedu je potvrdio drugi svojim golom, u sudačkoj nadoknadi.

Za domaćina je odličnu šansu propustio Jovetić u 57. minuti kada je s vrha šesnaesterca opasno zaprijetio. Srbija je bila potpuno bezopasna u prvom dijelu, ali se mnogo toga promijenilo u nastavku, a uslijed i ulaska Dušana Vlahovića u igru. Srbija je time upisala drugu pobjedu u grupi, nakon uvodnog slavlja protiv Litve, dok je Crna Gora ostala na tri boda osvojenih na gostovanju kod Bugarske.

Nije tajna da dvije zemlje više ne njeguju prijateljske odnose kakve su nekad imale i tenzija je sve više. Velike mjere osiguranja, stoga, bile su jučer prisutne na utakmici, a srbijanski navijači skandirali su 'Crna Gora i Srbija, to je jedna familija'. Domaća podrška uzvratila im je zvižducima... Više ne žele biti saveznici i to su im jasno pokazali.

Iz istog razloga, jedna izjava kapetana Srbije Dušana Tadića nakon utakmice izazvala je među njima žestoke reakcije.

Soccer Football - UEFA Euro 2024 Qualifier - Group G - Montenegro v Serbia - Podgorica City Stadium, Podgorica, Montenegro - March 27, 2023 Montenegro's Vukan Savicevic in action with Serbia's Dusan Tadic REUTERS/Stevo Vasiljevic Photo: STEVO VASILJEVIC/REUTERS
Foto: STEVO VASILJEVIC/REUTERS

- Volio bih da se mi i Crna Gora plasiramo dalje, mi smo jedan te isti narod - kazao je lider orlova.

Srbi su u skupini G vodeći sa šest bodova, dok drugo mjesto drži Mađarska koja ima jednu pobjedu i tek treba odigrati svoju drugu utakmicu. Slijede ih Crna Gora, Litva i Bugarska. 

Komentara 17

MI
MigMig
09:12 28.03.2023.

Da ste isti narod valjda bi se zvali isto.

JE
Jegermeister
09:30 28.03.2023.

U potpunosti se slažemo. Svi Srbi su porijeklom Crnogorci.

Avatar Idler 3
Idler 3
10:24 28.03.2023.

Nevjerojatna je ta srpska opsjednutost "familijarnošću" sa svim susjedima, a si bežiju od njih !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije