Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVIO SLAVEN

Leko: Pobjeda će vrijediti duplo. Juniori su kod mene igrali i previše, najlakše je kupiti alibi

Split: Susret Hajduka i Lokomotive u okviru 24. kola HNL-a
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/4
17.03.2023.
u 16:39

Trener Hajduka istaknuo je da neće zaigrati s trojicom u obrani te otkrio na koga sve ne može računati. Nakon ovog kola slijedi pauza zbog reprezentacije.

Nogometaši Hajduka sutra će od 18.10 sati na domaćem Poljudu dočekati Slaven Belupo. Riječ je o dvoboju 26. kola SuperSport HNL-a, posljednjeg uoči reprezentativne stanke, a vatreni će prvu utakmicu - protiv Walesa - odigrati upravo na splitskom stadionu. Trener bijelih Ivan Leko komentirao je svoje iduće protivnike, koprivničke Farmaceute. 

- Slaven Belupo je jako dobra ekipa, imam ogroman respekt prema kolegi Zekiću koji je svoj karakter i mentalitet uspio prenijeti na svoje igrače. Teško ih je izdominirati i stvarati im šanse, primili su samo pet golova u nastavku sezone i mogu igrati dva do tri različita načina nogometa. Mi moramo igrati tako da lopta ide brzo, treba nam promjena tempa kroz posjed i puno trke bez lopte u zadnjoj trećini. Ne smijemo raditi neforsirane pogreške jer imaju brze igrače i dobri su u tranziciji. Nakon ove utakmice slijedi i reprezentativna stanka, a to znači da ovi bodovi vrijede duplo. Pobjeda prije stanke donosi dva tjedna mira, a poraz suprotno - istaknuo je trener Leko.

Juniori Hajduka ostvarili su povijesan uspjeh, ušli su u polufinale Lige prvaka mladih nakon pobjede nad Borussijom Dortmund. Za ulazak u finale uskoro će se boriti s Milanom...

- Napravili su ogroman uspjeh, lijepo je osjetiti ljubav i ponos naših navijača. Momci, treneri i cijela Akademija zaslužuju čestitke. Svima nam to daje dodatnu motivaciju i vjeru da je moguće pobjeđivati bolje ekipe. 

Trebaju li neki od njih dobiti šansu u prvoj momčadi, upitali su ga, a strateg iznenadio odgovorom.  

- Mislim da su kod mene igrali i previše. Meni bi bilo najlakše sutra izvesti juniorsku ekipu i kupiti sebi alibi, ali ovdje se zna da trebaš dobiti utakmicu. Nakon poraza te nitko neće pitati jesu li igrali juniori, pioniri ili veterani.

Naravno, posljednjih je tjedana aktualno i pitanje tko sve nije na raspolaganju.

12.03.2023., Osijek - SuperSport Hrvatska nogometna liga 25. kolo, NK Osijek - HNK Hajduk. Photo: Dubravka Petric/PIXSELL
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

- Lista je slična, ima pet-šest potencijalnih startera koji ne mogu igrati. Ali tako je kako je, ima nas dovoljno. Individualna kvaliteta je bitna, ali puno je bitnije stanje uma ekipe. Sigurno ne mogu Lovre Kalinić, Elez, Prpić, Kalik i Sahiti, a Lovrencsics i Awaziem su se vratili u trening - nabraja.

Na koju će se taktiku odlučiti?

-  3-5-2 ne prolazi ovdje. Sutra opet idemo s 4-2-3-1.

Split: Susret Hajduka i Lokomotive u okviru 24. kola HNL-a
1/14

Slaven zna biti težak protivnik... Slavlje uoči reprezentativne stanke mngoo bi im značilo. 

- U ovakvim utakmicama bodovi vrijede duplo, jer pobjeda prije stanke može ti dati dva tjedna mira, a poraz donijeti dva tjedna nemira - zaključio je Leko.

Komentara 1

BE
Berri
21:29 17.03.2023.

1. Netočno je da su kod Lele juniori igrali previše! 2. Leko je bio u otporu prema juniorima, a sve je rekao izjavom - nisam ovdje došao da treniram juniore 3.Leko od početka sebi kupuje alibi sustavom s 3 igračaa i visokim pressingom 4. Da je Leko imao više trenerskog znanja i mudrosti Hajduk bi imao još 6 bodova više.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije