Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17.03.2023. u 18:52
Na domaćim travnjacima gledamo nikad neizvjesniju borbu za posljednje mjesto koje vodi u europska natjecanja. Prema trećoj poziciji gleda polovica lige, a među njima su i Varaždinci. Gosti iz Velike Gorice, s druge strane, zadnji su, ali još se nadaju spasu - poticaj im je bila činjenica da su zabili čak pet pogodaka u pobjedi nad Istrom (5:4) u prošlom kolu. Domaćini su na kraju slavili s dva pogotka Frana Brodića, čime su se izjednačili s trećim Osijekom. Za Goricu je zabio Josip Mitrović, koji se u strijelce upisao u trećem susretu zaredom, no momčad je ipak ostala kratkih ruku.

U prvoj utakmici 26. kola HNL-a Varaždin je kao domaćin svladao Goricu sa 2-1 (0-0). Domaće je u prednost doveo Fran Brodić (53), poravnao je Josip Mitrović (74), da bi pobjedu Varaždinu svojim drugim golom osigurao Brodić (87). Aktivniju i bolju igru domaćini su okrunili vodećim golom u 53. minuti. Drožđek je odličnom loptom proigrao Šegu koji je na lijevoj strani utrčao u suparnički kazneni prostor i zatim uputio prizemnu loptu na peterac gdje je natrčao Brodić i zatresao mrežu.

Sredinom drugog poluvremena ozlijedio se ponajbolji igrač Varaždina Teklić, a trener Kovačević je odlučio istovremeno s travnjaka povući još jednog kreativca Drožđeka što se odrazilo i na odnos snaga. Igru su u svoje noge preuzeli gosti te bili nagrađeni pogotkom za izjednačenje.

Fućak je u 74. minuti uputio dobar ubačaj s lijevog krila, u domaćem kaznenom prostoru Matavž i Vojtko su nadvisili domaće stopere nakon čega je lopta pala pred Mitrovića koji je stigao iz drugog plana te matirao Zeleniku.

17.03.2023., Varazdin- Utakmica 26. kola Supersport HNL-a izmedju NK Varazdina i HNK Gorica. Kristian Fucak Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Krenuli su posljednjeplasirani gosti u završnici utakmice i po pobjednički gol, no umjesto toga iz protunapada su primili pogodak koji ih je koštao poraza. Pilj je glavom raščistio situaciju pred vratima Varaždina, lopta je stigla do Banovca koji je pokušao proigrati Šegu, taj je pokušaj blokiran, ali lopta je ponovno stigla do Banovca koji je iz drugog pokušaja potražio Brodića, a ovaj je pretrčao svog čuvara i onda pogodio bliži kut loše postavljenog Radoševića.

Za Brodića je ovo 10. prvenstveni pogodak ove sezone kojim je izbio na drugo mjesto ljestvice strijelaca, ispred njega je samo Livaja sa 17 golova.

17.03.2023., Varazdin- Utakmica 26. kola Supersport HNL-a izmedju NK Varazdina i HNK Gorica. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Ovom pobjedom Varaždin je skočio na četvrto mjesto ljestvice sa 36 bodova, koliko ima i treći Osijek, dok dva boda manje imaju peta Istra 1961 i šesta Rijeka. Gorica je, pak, ostala na 16 bodova, sedam manje od devetog Šibenika.

Na vrhu je Dinamo sa 56 bodova, devet manje ima drugi Hajduk.

Varaždin
Brodić 53' 88'
2-1
Gorica
Mitrović 74'
Varaždin - Gorica, 17:00, Gradski stadion Varaždin
KRAJ

Kraj. Varaždin slavi nad Goricom s 2:1 na krilima Frana Brodića! 

90+1'

Igrači Gorice tražili su kazneni udarac zbog igranja rukom, no sudac je nastavio susret. 

90'

Pet minuta nadoknade. 

88'

Luka Škaričić odmah je potom zamijenio Brodića. S druge je strane ušao Vinko Petković, umjesto Ivana Tomečaka. 

88' GOL

2:1 za Varaždin, Brodić ponovno pogađa! Velikogoričani su masovno krenuli u napad ne bi li stigli do sva tri boda, a na kraju bi mogli otići praznih ruku. Naime, krenula je kontra s Brodićem na čelu, a najistureniji domaći igrač zabija po drugi put na utakmici. 

87'

Utakmicu ukupno prati 1585 gledatelja na stadionu Anđelko Herjavec. 

83'

Gorica se u potpunosti budi u završnici. Glavni čovjek dviju upravo završenih akcija bio je upravo Josip Mitrović. Prvo nije naciljao okvir, a onda mu je obranio Zelenika. 

80'

Pršir je sada okušao udarac s vrha 16-erca i otišlo je malo iznad gola. 

78'

Kovačević je spremio nove izmjene. Izlaze Pellumbi i Belcar, a ulaze Itsuki Urata te Dmitar Mitrovski. 

74' GOL

Pogodak za Goricu, gosti se vraćaju u utakmicu! Fućak je s lijeve strane uspio ubaciti u šesnaesterac, bio je to pravi fliper, odsjela je na nekoliko glava igrača u crvenim dresovima, da bi ju primirio Josip Mitrović i poslao ju iza leđa Zelenike. Gorički Lautaro, kako mu je tepaju, pogađa za 1:1 te tako zabija u trećoj utakmici u nizu. 

73'

Dva pokušaja sada nogometaša Gorice. Ndockyt u konačnici loptu poslao daleko od gola...

69'

Da, umjesto Tonija Teklića ulazi Marin Pilj. Lovro Banovec će, pak, zamijeniti Domagoja Drožđeka. 

68'

Teklić šepa, možda će morati izaći iz igre. Mario Kovačević sprema dvije izmjene...

66'

Velika prilika odmah za Merveila Ndockyta. Bez čuvara se našao u opasnoj zoni Varaždina prema Zelenikom, no vratar domaćih pročitao je njegovu namjeru te ušao u putanju lopte i obranio. 

63'

Trostruka izmjena u redovima Gorice. Izlaze Mrzljak, Štiglec i Majstorović, a ulaze Ndockyt, Vojtko i Tim Matavž.

54'

Sopić je odmah reagirao izmjenom, Joey Suk ide na teren umjesto Julardžije. 

Gol
53' GOL (Gol)

Gol za Varaždin, i to kakav! Drožđek je petom šmekerski dodao Šegi na desnu stranu, a ovaj pred Radoševićem pronašao Brodića koji je zatresao mrežu. 

49'

Krizmanić je postao prvi igrač sa žutim kartonom na utakmici. Na centru je povlačenjem zaustavio Teklića. 

46'

Počelo je drugo poluvrijeme i odmah je pokušao Šego iz redova Varaždinaca. Promjene rezultata, međutim, nema. 

POLUVRIJEME

Na odmor idemo bez pogodaka, rezultat u Varaždinu nakon 45 minuta je 0:0. 

45'

Minuta sudačke nadoknade.

43'

Josip Mitrović završio je u mreži, ali lopta nije. Fućak mu je lucidno ubacio vanjskom pa zaradio korner, s obzirom na to da je netko od Varaždinaca dirao. 

40'

Fućak je krajnje neugodno pucao! Otišlo je tik do stative, ali pomoćni sudac tako i tako je podigao zastavicu i označio zaleđe s početka akcije.

39'

Novi dobar ubačaj iz kornera Tonija Teklića. Pronašao je Brodića, koji je loptu primio leđima okrenut prema golu. Na kraju se poskliznuo i nije uspio konkretnije zaprijetiti. 

33'

Napad Varaždina sjurio se prema vratima Gorice, no posljednji pas Šege bio je prebrz za Frana Brodića. 

30'

Gosti iz Velike Gorice nešto su agresivniji u odnosu na domaćina - omjer prekršaja je 3:7. 

23'

Fućak se potom približio Oliveru Zeleniki s druge strane, pokušao je dodati Valentinu Majstoroviću, no zamisao mu nije uspjela.

22'

Kakav udarac Domagoja Drožđeka! Teklić je izveo korner, lopta se odbila povratniku u redove Varaždinaca na rub kaznenog prostora, domaća 'devetka' silovito je potegnula, ali Radošević je pokušaj uspio izmigoljiti te izbaciti u udarac iz kuta. 

17'

Marko Stolnik napravio je nezgodan prekršaj nad Fućkom. Sve će biti u redu, igra se nastavila uz slobodan udarac Gorice. 

11'

Jorgo Pellumbi pokušao je prizemnom loptom pronaći nekog u šesnaestercu pred vratima Goričana. Krešimir Krizmanić sve prati te loptu izbacuje u korner, iz kojeg nije stvorena nova prilika. 

9'

Gorica je aktivnija na početku susreta, pokušali su suigrači uposliti sada svojeg najisturenijeg igrača Kristiana Fućka, ali obrana Varaždinaca pravovremeno je reagirala. 

4'

Prvi udarac na utakmici. Michele Šego pokušao je zaprijetiti, no nije naciljao okvir gola bivšeg suigrača, vratara Božidara Radoševića. 

POČETAK

Susret u Varaždinu je krenuo, prvi napad ima Gorica. 

PODRŠKA OZLIJEĐENOM

Igrači Gorice na teren su izašli u crnim majicama u znak podrške svojem napadaču Anti Mateju Juriću, koji je doživio tešku ozljedu ruke i odmah je operiran nakon utakmice s Istrom. 

SUCI

Glavni sudac utakmice je Jakov Titlić (Potravlje), a pomoćnici su Splićani Hrvoje Radić i Vice Vidović. Ulogu četvrtog suca ima Toni Dadić iz Zagreba. Patrik Kolarić (Čakovec) je VAR, a Ivan Starčević (Bjelovar) AVAR sudac. 

STIGLI SASTAVI

Stigli su sastavi. Najveća prijetnja za goste zasigurno će biti Fran Brodić i Tonio Tekić, dok protivnički napad predvodi Kristian Fućak

TABLICA

Varaždin je, dakle, šesti, u pravoj gužvi, sa svega tri boda manje od trećeg Osijeka. Gorica je skupila tri pobjede, od čega dvije u posljednja tri kola, i ukupno broji 16 bodova. 

GORICA

Momčad iz Velike Gorice, pak, podbacila je. Već je sredina ožujka, zadnji im je vlak za pravo buđenje, jer su na dnu, a pretposljednji Šibenik bježi im za sedam bodova. No, ohrabrila ih je filmska pobjeda nad Istrom 1961 (5:4) u sudačkoj nadoknadi prošlog kola. 

VARAŽDIN

Domaćin može biti zadovoljan postignutim u tekućoj sezoni - uz njihovo se ime spominjala borba za ostanak, ali Varaždinci su postali ugodno iznenađenje HNL-a i trenutno imaju 33 boda. Sada se žele vratiti pobjedama, jer u prošlom ih je kolu svladala Rijeka (3:1). 

DOBAR DAN

Poštovane čitateljice, poštovani čitatelji Večernjeg lista,

 

dobar Vam dan i dobrodošli na tekstualni prijenos prve utakmice 26. kola SuperSport HNL-a. Varaždin i Gorica, dakle, otvaraju novi ligaški vikend, a susret u baroknom gradu počinje u 17 sati. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije