Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula 1

Legendarna staza u Nürburgringu odlazi u stečaj zbog dugova!

'McLaren Mercedes\' British driver Lewis Hamilton drives at the Nurburgring racetrack on July 24, 2011 in Nurburg during the German Formula One Grand Prix. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ'
'PATRIK STOLLARZ'
18.07.2012.
u 23:23

Vlasnici staze očekivali su novčanu pomoć od Europske unije, ali im je rečeno da odluka ne može pasti prije 30. srpnja.

Legendarna staza Nürburgring ide u stečaj! Objavili su to njeni vlasnici suočeni s 13 milijuna eura duga, koje ne mogu otplatiti. Zadnja slamka spasa bila je pomoć Europske unije, kojoj su se nadali jer su renovirali poprište brojnih sjajnih utrka, ali iz Unije im je poručeno kako se odluka o pomoći ne može donijeti prije 30. srpnja, što je prekasno, tvrde vlasnici. Stoga su uputili upravu da pokrene postupak o insolventnosti.

Ipak, postignut je dogovor sa šefom formule 1 Berniejem Ecclestoneom, pa budućnost utrka formule 1 na toj stazi nije ugrožena. Bernie preuzima sav posao oko utrke i troškove njene organizacije, ali i sva zarada ide njemu, a ne vlasnicima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije