Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RODEŠ BEZ DRUGE VOŽNJE

Kristoffersen slavio u Wengenu, kod žena senzacionalna pobjednica spusta

Henrik Kristoffersen
Reuters/PIXSELL
15.01.2017.
u 15:06

Istok Rodeš je imao startni broj 42, ali nije uspio završiti prvu vožnju.

Norveški skijaš Henrik Kristoffersen pobjednik je utrke slaloma Svjetskog kupa u švicarskom Wengenu, dok je jedini hrvatski predstavnik Istok Rodeš odustao u prvoj vožnji.

Kristoffersen je opravdao ulogu trenutno najboljeg slalomaša svijeta, bio je vodeći i nakon prve vožnje, a nakraju je slavio s 15 stotinki ispred Austrijanca Marcela Hirschera, koji je s četvrtog doskijao do drugog mjesta, ali je još uvijek bez pobjede u Wengenu. Treći je bio Nijemac Felix Neureuther.

 Kristoffersen je 14. pobjedom u karijeri preuzeo vodstvo u poretku slaloma, dok je Hirscher povećao vodstvo u ukupnom poretku. 

Istok Rodeš je imao startni broj 42, ali nije uspio završiti prvu vožnju. 

Sljedeće natjecanje Svjetskog kupa je idućeg vikenda u legendarnome Kitzbuehelu

Scheyer pobjednica spusta u Altenmarkt-Zauchenseeu

Austrijska skijašica Christine Scheyer iznenađujuća je pobjednica spusta Svjetskog kupa u austrijskom Altenmarkt-Zauchenseeu. 

Scheyer (22) je oduševila domaće navijače pobjedom sa startnim brojem 25, njezinom prvom u Svjetskom kupu u Svjetskom kupu u kojem je dosad kao najbolji rezultat imala deveto mjesto. 

Drugo mjesto osvojila je Tina Weirather iz Lihtenštajna (+0.39), dok je reća bila Amerikanka Jacqueline Wiles (+0.54), kojoj je to prvi podijum u karijeri. Švicarka Lara Gut bila je četvrta, a Slovenka Ilka Štuhec peta, no unatoč činjenici da je po prvi puta ove sezone u spustu završila izvan podija sačuvala je vodstvo u ovoj disciplini.

Amerikanka Lindsey Vonn na ovoj se utrci vratila u Svjetski kup nakon ožujka 2016. godine, a osvojila je 13. mjesto. Na treningu uoči utakmice pala je Talijanka Nadia Fanchini te je za svjetsku doprvakinju u spustu iz 2013. godine sezona završena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije