Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALI I FRANCUZI

Kauboji na Francuzima naoštrili mamuze

27.01.2009.
u 22:59

Hrvatska je u posljednjoj utakmici skupine II Svjestkog prvenstva u rukometu u Zagreb Areni pobijedila Frencusku sa 22:19 i tako osigurala prvo mjesto u skupini.

Nisu za Hrvatsku igrali Ivano Balić i Petar Metličić, a upravo su njih dvojica iznijeli neka svoja razmišljanja uoči susreta.

- Utakmica je više revijalna, ali protivnik nikako nije za podcijeniti. Iako nas izbornik odmara, vjerujem da će ostali odlično odigrati i - pobijediti, kazao je kapetan Metličić.

Uključio se Balić.

- Svejedno je s kime ćemo igrati, tko god prođe, neće biti lako u petak, dodao je Ivano Balić.

Najbolji francuski igrač Nikola Karabatić kaže kako je razočaran sustavom natjecanja zbog mogućnosti kalkulacija.

- Nekad igrate sto posto pa se ozlijede važni igrači koji potom ne mogu igrati važniju utakmicu. S druge strane, ne igrate li sto posto i izgubite, ugođaj u momčadi više nije tako pozitivan. Meni je ovaj sustav natjecanja glup jer dopušta kalkulacije. Puno je bolje kada imate četvrtfinale.

Hrvatska: Losert, Alilović, Hrvatin, Duvnjak, Lacković, Zrnić, Šprem, Kopljar, Vori, Gojun, Špoljarić, J. Valčić, T. Valčić, Čupić

Francuska: Fernandez, Gille, Narcisse, Joli, Karaboue, Karabatic, Kempe, Junillon, Omeyer, Abalo, Sorhaindo, Guigou, Barachet, Bosquet, Ostertag

Prvo poluvrijeme

Počeo je susret između Hrvatske i Francuske. Kauboji imaju prvi napad. Digao se Kopljar i odmah pogodio gredu. Ipak, naši oduzimaju loptu Francuzima, a Zrnić lagano zabija iz kontre. Hrvatska je prva povela.

Junillon uspijeva zabiti za izjednačenje. Valčić je pokušao preko bloka, lopta je za Francuze, ali Vedran Zrnić krade loptu i u nastavku zabija Igor Vori. Na drugoj strani brani Losert, prva njegova obrana.

Povela je Hrvatska 3:1, ali vrlo brzo Francuzi sretno i spretno dolaze do smanjenja vodstva. Opet na crtu za Vorija koji bez problema pogađa za 4:2. Igra se deveta minuta. Vori je zaradio i žuti karton u sklopu popunjavanja sudačke norme.

Luc Abalo prvi se put upisao u listu strijelaca zabivši treći gol za Francuze. Još jednom se digao Kopljar, ali sada je umjesto grede pogodio vratnicu. Precizan je zato Junillon, njegov drugi pogodak za izjednačenje (4:4).

Dobre obrane i dosta nepreciznosti u napadu doveli su do toga da smo vidjeli svega osam pogodaka u 14 minuta utakmice. Ali, brza kontra Vorija, Lackovića i Zrnića dovela je do pogotka potonjeg. Hrvatska opet vodi. Šteta što je Šprem zaradio isključenje, ali ne uspijevaju Francuzi izjednačiti iz sedmerca, brani Losert pokušaj Jolija.

Opet gube Francuzi loptu, nema koncentracije u napadu. Blokiran je pokušaj Lackovića, ali opet je lopta za Hrvatsku. Prolazi vrijeme i vraća se kažnjeni igra. A Lacković to proslavlja pogotkom, imaju kauboji dva razlike.

Nova izgubljena lopta za Francuze. Ne izgleda to dobro, svega četiri pogotka u 19 minuta. Jako dobro Hrvatska igra u fazi obrane. Ipak je Narcisse uspio pronaći rupu te pogodio preko Vorija za smanjenje na minus jedan.

Odmah se iskupio Vori i vratio na dva razlike, ali ne s crte već šutem izvana. Smanjuju Francuzi već u sljedećem napadu. Igra se 22. minuta. Karabouse brani Lackovićev pokušaj, ali ne uspijevaju ni Francuzi, suđen je prijestup. Nekoliko napada bez realizacije prekinuo je Duvnjak koji zabija iz brze kontre. Pridružio mu se i Kopljar postigavši pogodak, svoj prvi na ovom SP.

Lacković pogađa za plus tri, najveća prednost Hrvatske. Time-out.

- Tonči, ovaj Josip, igra se još tri minute - počeo je Červar, a nakon toga iznio plan igre do kraja prvog dijela, a obuhvaća duže napade.

Odmah je Losert nakon odmora skinuo jedan pokušaj loba, a i u drugom napadu ne uspijevaju zabiti Francuzi. Ovo nije pravi napad olimijskih prvaka. Veliku je priliku za plus četiri imao Duvnjak, ali ne uspijeva pogoditi.

Novi time-out, ovoga puta pozvan od strane Line Červara koji ne želi da se puca po golu dok na semaforu ne bude pisalo kako je do kraja pet sekundi. I u posljednjoj sekundi se po tko zna koji put snašao Lacković za plus četiri. Kraj poluvremena. Velika prednost Hrvatske, ali još je dojmljivije da su Francuze limitirali na svega sedam pogodaka.

Drugo poluvijeme

Francuzi su otvorili drugo poluvrijeme. I opet su krenuli izgubljenom loptom. A u drugom im napadu brani Losert, sedma obrana od ukupno 14 upućenih udaraca. Svaka čast. Ako neće Francuzi hoće Hrvati, Goran Šprem za vodstvo od plus pet. Uspio je nekako zabiti Karabatić, ali odmah vraća Lacković.

Sada i dvije minute kazne za Karabatića. Odmah je to kaznio Igor Vori, a serija je nastavljena sve do plus šest za kauboje. Sjajna predstava Hrvata. Mogao je Šprem podići na plus sedam, ali nije bio precizan. Smanjio je Guigou.

Nakon 45 minuta igre rezultat je 17:12 u korist Hrvatske. Odnosno bilo je tako dok Ivan Čupić nije pogodio za plus šest, prvi njegov pogodak. Junillon smanjuje već u sljedećem napadu. Prekršaj u napadu suđen Hrvatima, prilika za Francuze da dodatno smanje zaostatak. Uspjelo je to Barachetu. Mini serija Francuza prekinuta pogotkom Vorija, a nakon njega pogađa i Duvnjak.

Joli pogađa za Francusku i dolaze na minus tri. Lagana kriza u igri Hrvatske. Srećom, ne uspijeva Barachet dodatno smanjiti rezultat, a na drugoj strani zabija Duvnjak za plus četiri pet minuta prije kraja.

Junillon je jedini raspoložen kod Francuza, novi njegov pogodak. Velika obrana Loserta spriječila je Francuze da se približe na samo dva pogotka zaostatka, a na drugoj strani pogađaju naši za plus četiri. I na kraju pobjeda 22:19. Svaka čast!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije