Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cibona - Zadar (19.15)

Kako je naš košarkaški klasik postao derbi začelja u NLB ligi

\'10.06.2010., Kosarkaski centar Drazen Petrovic, Zagreb - 5. utakmicu finala Prvenstva Hrvatske u kosarci odigrali su KK Cibona i KK Zadar. Leon Radosevic. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL\'
Antonio Bronic/PIXSELL
04.12.2010.
u 09:32

Cibona i Zadar, koji danas igraju u Zagrebu, zajedno imaju pobjeda (6) koliko i Krka sama.

Zadar (2-7) prvi put ove sezone gostuje kod Cibone (4-5). Umjesto derbija svih derbija, to je danas (19.15) derbi začelja, a s obzirom na financijsko stanje obaju klubova, njihov bi sraz godinama mogao biti nevažan za čelne pozicije regionalne lige.

Zadar posljednji u NLB-u

Zadar dijeli posljednje mjesto u NLB-u. Ima sedam poraza u devet utakmica, a euforija svojstvena samo Zadru miljama je daleko. A prije samo nešto više od dvije godine Zadar se iz Jazina preselio na tribine nove velebne dvorane na Višnjiku od 10.000 gledatelja. Htjelo se tada niža europska natjecanja zamijeniti Euroligom, odnosno uzeti je Ciboni, i u tome se pretjeralo, a mnogi će reći da su zbog toga pali i Zadar i Cibona. I prethodnih je godina Zadar dosta ulagao, odnosno trošio na utrku s Cibonom, no 2008., kako, uostalom, tvrdi i današnji direktor KK Zadra Zdenko Mičić, pretjeralo se, bez obzira na to što je Cibona potrošila mnogo više.

– Nakon naslova prvaka 2008. godine, krenulo se u utrku za bodovima kako bi se došlo do Eurolige i proračun ekipe bio je oko tri milijuna eura. Kupovalo se tada igrače s ugovorima i do 300.000 dolara, sjetimo se Gečevskog, Johnsona, Dixona, Garnetta, Becka, Ivanova... No, u toj je sezoni ostao golem dug veći od dva milijuna eura. Danas imamo dug koji je utvrdila revizija za posljednjih pet godina i on iznosi oko 37 milijuna kuna – rekao nam je Zdenko Mičić, ističući kako današnja ekipa stoji oko 500.000 eura te da Zadar od stečaja može spasiti samo privatizacija.

Odlaze po jedan tjedno

Sadašnja momčad Cibone vrijedi triput više, no uskoro možda neće vrijediti ništa, ako se klub raspadne. Nakon Delaša, odlazi i Johnson, a pitanje je vremena kada će početi odlaziti i Bogdanović, Radošević i Zubčić, možda i najcjenjeniji mladi igrači na tržištu.

– Osipamo se, svaki nas je tjedan sve manje. Što god da dečki u idućih nekoliko dana naprave, ja stojim iza njih. Utakmice ćemo igrati, no za treninge ne mogu jamčiti. Igrače je obeshrabrilo to što se ta skupština toliko odgađa pa misle da će doći do nove odgode rješavanja problema – prenio nam je Cibonin trener Radulović, koji je u sastavu za danas najavio juniora Stipu Krstanovića.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
22:33 04.12.2010.

Nova društvena mreža koja plaća svoje korisnike.Radi se o kompaniji koja od prihoda sponzora čije reklame vrti na svom saitu-stranici 70% Isplaćuje svojim članovima.Registrirajte se : http://www.peoplestring.com/?f=filipovic

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije