Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUŠKI PAROVI

Kakav dan za Hrvatsku: Ivan Dodig osvojio Roland Garros, samo nekoliko sati nakon Prižmića

Dodig i Krajicek u polufinalu parova Roland Garrosa
Foto: Frank Molter/DPA
1/2
10.06.2023.
u 20:41

Dodig i Krajiček drugu godinu zaredom su u finalu Ronald Garrosa samo što su ovaj put otišli do kraja. Dodig je prije ovoga osvojio dva Grand Slama: Roland Garros 2015. s Marcelom Melom i Australian Open 2021. s Filipom Polašekom.

Kakav dan za hrvatski tenis! Ivan Dodig osvojio je Ronald Garros u paru s Amerikancem Austinom Krajičekom, samo nekoliko sati nakon što je 17-godišnji Dino Prižmić otišao do kraja u juniorskoj konkurenciji. Dodig i Krajiček svladali su belgijski par Gille-Vliegen sa 6:3 i 6:1 u setovima.

Dodig i Krajiček drugu godinu zaredom su u finalu Ronald Garrosa samo što su ovaj put otišli do kraja. Dodig je prije ovoga osvojio dva Grand Slama: Roland Garros 2015. s Marcelom Melom i Australian Open 2021. s Filipom Polašekom. No, ono što posebno fascinira su sjajne predstave koje Međugorac pruža u Roland Garrosu. Njemu je to ondje bio već sedmi finale (uzevši u obzir i mješovite parove), a iz prethodnih šest ima čak tri naslova, preostala dva su u miksu: 2018. i 2019. godine u kombinaciji s Tajvankom Latishom Chan. Moglo bi se reći da se Ivan u Bulonjskoj šumi osjeća kao kod kuće, recimo kao na svojoj Crnici (Podbrdu) u rodnom Međugorju. Uglavnom, Pariz je sretan grad za njega.

Prvi nastup u Roland Garrosu danas 38-godišnji Dodig je imao 2009. godine kada je u pojedinačnoj konkurenciji stigao do drugog kola kvalifikacija. Jedinu pobjedu u singlu ostvario je 2016. godine, a potom se od 2017. u potpunosti preorijentirao na parove.

Ivan nikada nije krio – a tako je svojedobno na neki način objasnio i prekid uspješne suradnje s Melom – da mu je cilj postati prvi tenisač svijeta u konkurenciji igrača parova. Uostalom i činjenica da je promijenio puno partnera i da je sa svima bio gotovo jednako uspješan to potvrđuje. Ako hoćeš pobjeđivati, pridruži se Dodigu, u glavama je mnogih suvremenih majstora dubla.

Formalnim izbijanjem na vrh ATP liste Dodig bi zaokružio jednu nadasve uspješnu karijeru u kojoj se može pohvaliti osvojenim Davisovim kupom, olimpijskim srebrom (u paru s Marinom Čilićem), ima tri naslova na Grand Slam turnirima u muškim te još četiri u mješovitim parovima, ukupno je osvojio 27 turnira (uključujući i onaj u singlu iz Zagreba 2011.) i u karijeri zaradio 10 milijuna dolara.

Komentara 6

ET
etika
23:20 10.06.2023.

Ni u ni bu o njegovom govoru i kritikama organizatoru niti jednakim uvjetima natjecatelja? Glavni da je kreiran članak o zaradi koja je cca 3 posto njegove zarade karijere?? Toliko o prioritetima?

Avatar Tombstone
Tombstone
21:02 10.06.2023.

Dodig nikad nije osvojio Grand Slam. Nikad u zivotu nije osvojio sva 4Mayor turnira u istoj godini. Kao ni Sampras, Lendl, McEnroe, Federer, djoka....samo dva su tenisaca u povijesti to uspjela, a jedan od njih, Rod Laver cak dvaput.

SL
slavenZadravec
21:33 10.06.2023.

Svaka čast Dodig. U istom danu kada se u Zagrebu održava povorka za prava istospolnih parova on osvaja RG kao dio istospolnog para. Bravo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije