Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kostelić na 'Korizmenoj tribini'

VIDEO Zašto vjerovati? Kostelić na tribini govorio o vjeri i što za njega znači odricanje

Ivica Kostelić: Korizmena tribina na Peščenici
Foto: Matija Habljak/Pixsell/ Tomislav Miletic/PIXSELL
1/2
07.03.2019.
u 09:33

– Otac je 1990. u svojem dnevniku nacrtao jedan 12-godišnji plan s ciljem osvajanja olimpijske medalje na Igrama 2002. godine. A tko radi 12-godišnje planove? Uglavnom se radi četverogodišnji plan – kaže najbolji hrvatski skijaš

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić bio je gost korizmene tribine na Peščenici čija je tema ove godine "Zašto vjerovati?".

Tribine se održavaju svake srijede do 17. travnja u multimedijalnoj dvorani Fr. Dominik Barač, OP  – Dominikanski samostan bl. Augustina Kažotića, Ivanićgradska 71, Zagreb.

Prva tribina bila je pod nazivom "Vjera i sport", a na njoj je sudjelovao najbolji hrvatski skijaš.

– Ne govorim često o vjeri i povezanosti s Bogom, ali čast mi je da to mogu podijeliti s vama vjernicima ovdje. Jer svi tako dijelimo jednu istu stvar – rekao je Ivica i nastavio:

– Na početku imate neki jasan cilj više ili manje. Međutim taj cilj, naravno, u doba kada smo odrastali moja sestra i ja, nismo mogli sasvim do kraja podnijeti, tada smo bili djeca. Otac je 1990. u svojem dnevniku nacrtao jedan 12-godišnji plan s ciljem osvajanja olimpijske medalje na Igrama 2002. godine. A tko radi 12- godišnje planove? Uglavnom se radi četverogodišnji plan.

Ivica je sjajno obrazložio što je za njega odricanje.

>> Pogledajte galeriju s 'Korizmene tribine na Peščenici'

Ivica Kostelić: Korizmena tribina na Peščenici
1/9

– Što je vaš cilj? Je li vaš cilj da budete najbolji i da uživate u tome što radite? Ako je to zahtjev da ja dalje radim to što volim i da imam uspjeha, to za mene nije odricanje – istaknuo je najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić.

Dominikanci iz samostana bl. Augustina Kažotića u Zagrebu već 13 godina organiziraju u Korizmi poznati ciklus tribina srijedom navečer. Voditelj tribina bio je dr. Anto Gavrić, OP.

VIDEO Pitali smo građane jesu li se nečega odrekli za Korizmu

Ključne riječi

Komentara 21

PE
PetaGora
11:00 07.03.2019.

Govori o vjeri a to nije govorio kad su na Mljetu iz zabave ubijali zaštičene životinje. Aleluja...

JA
javor11
18:17 07.03.2019.

Stvarno su si dominikanci zabili autogol. Ovaj lik je sve samo ne oličenje vjernika i domoljuba. Pogledajte reklamu o iseljavanju u Njemačku, život roditelja i sestre, pa i njegov obiteljski život. Više se skita okolo nego je sa svojom obitelji. On je rezultat bolesne ambicije i oholosti svog oca i ništa više. Ako hoće se popravit treba mu puno više od jedne korizme.

TO
Tomi0713
09:53 07.03.2019.

Bravo Ivica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije