Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Ostali sportovi

VIDEO Zašto vjerovati? Kostelić na tribini govorio o vjeri i što za njega znači odricanje

– Otac je 1990. u svojem dnevniku nacrtao jedan 12-godišnji plan s ciljem osvajanja olimpijske medalje na Igrama 2002. godine. A tko radi 12-godišnje planove? Uglavnom se radi četverogodišnji plan – kaže najbolji hrvatski skijaš
07. ožujka 2019. u 09:33 21 komentara 2969 prikaza
Ivica Kostelić: Korizmena tribina na Peščenici
Foto: Matija Habljak/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/2

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić bio je gost korizmene tribine na Peščenici čija je tema ove godine "Zašto vjerovati?".

Papa Franjo VATIKAN Papa Franjo otvara arhiv u papi Piu XII.

Tribine se održavaju svake srijede do 17. travnja u multimedijalnoj dvorani Fr. Dominik Barač, OP  – Dominikanski samostan bl. Augustina Kažotića, Ivanićgradska 71, Zagreb.

Prva tribina bila je pod nazivom "Vjera i sport", a na njoj je sudjelovao najbolji hrvatski skijaš.

– Ne govorim često o vjeri i povezanosti s Bogom, ali čast mi je da to mogu podijeliti s vama vjernicima ovdje. Jer svi tako dijelimo jednu istu stvar – rekao je Ivica i nastavio:

Svećenici Ile i Tade ILE I TADE Svećenici blizanci iz Srednje Bosne: Vjernici nikada ne znaju s kojim od njih razgovaraju

– Na početku imate neki jasan cilj više ili manje. Međutim taj cilj, naravno, u doba kada smo odrastali moja sestra i ja, nismo mogli sasvim do kraja podnijeti, tada smo bili djeca. Otac je 1990. u svojem dnevniku nacrtao jedan 12-godišnji plan s ciljem osvajanja olimpijske medalje na Igrama 2002. godine. A tko radi 12- godišnje planove? Uglavnom se radi četverogodišnji plan.

Ivica je sjajno obrazložio što je za njega odricanje.

>> Pogledajte galeriju s 'Korizmene tribine na Peščenici'

Ivica Kostelić: Korizmena tribina na Peščenici
1 / 9
Ivica Kostelić: Korizmena tribina na Peščenici

– Što je vaš cilj? Je li vaš cilj da budete najbolji i da uživate u tome što radite? Ako je to zahtjev da ja dalje radim to što volim i da imam uspjeha, to za mene nije odricanje – istaknuo je najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić.

Dominikanci iz samostana bl. Augustina Kažotića u Zagrebu već 13 godina organiziraju u Korizmi poznati ciklus tribina srijedom navečer. Voditelj tribina bio je dr. Anto Gavrić, OP.

VIDEO Pitali smo građane jesu li se nečega odrekli za Korizmu

Dan i noć
ČAROLIJA
Najpopularnije lokacije zagrebačkog Adventa: Pogledajte kako adventska bajka izgleda danju, a kako noću
  • PetaGora:

    Govori o vjeri a to nije govorio kad su na Mljetu iz zabave ubijali zaštičene životinje. Aleluja...

  • javor11:

    Stvarno su si dominikanci zabili autogol. Ovaj lik je sve samo ne oličenje vjernika i domoljuba. Pogledajte reklamu o iseljavanju u Njemačku, život roditelja i sestre, pa i njegov obiteljski život. Više se skita okolo nego je sa svojom obitelji. ... prikaži još! On je rezultat bolesne ambicije i oholosti svog oca i ništa više. Ako hoće se popravit treba mu puno više od jedne korizme.

  • Tomi0713:

    Bravo Ivica