Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PPD ZAGREB

Jakov Gojun nakon drame u Frankfurtu: Ovo mi se dogodilo prvi put u karijeri, bespomoćan si

Gojun
Milan SabicPIXSELL
17.02.2023.
u 07:00

– Nije bilo lako ni ugodno čekati 12 sati na aerodromu. Ovo je prvi put u mojoj karijeri, a nije kratka, da sam doživio takvo što. Najgore je kad sjediš i čekaš. A bespomoćan si.

Rukometaši PPD Zagreba napokon su se vratili u Zagreb. Nakon što su 12 sati proveli na aerodromu u Frankfurtu, pa prespavali, ujutro su sletjeli u Split, odakle su autobusom krenuli u Zagreb.

– Nije bilo lako ni ugodno čekati 12 sati na aerodromu. Ovo je prvi put u mojoj karijeri, a nije kratka, da sam doživio takvo što. Najgore je kad sjediš i čekaš. A bespomoćan si. Dečki su kratili vrijeme na razne načine, netko je čak uspio pogledati dvije cijele sezone serije na Netflixu – rekao je Jakov Gojun, kapetan ekipe.

Pokušali smo s čarterom...

Na kraju je ispalo dobro što je utakmica s Portom odgođena?

– I nije. Mi smo usprkos svim teškoćama bili spremni za utakmicu. Ovako, tko zna kada će se ona odigrati jer su svi termini popunjeni. Za nas je utakmica u Portu bitna jer će taj susret gotovo sigurno odlučivati o našem prolasku u osminu finala. Bitno je da se sada dobro odmorimo jer su nam noge "mrtve" – dodao je Gojun.

Vedran Šupuković, direktor kluba, osvrnuo se na događaje iz Frankfurta.

– Zbog pada informatičkog sustava 120.000 ljudi ostalo je na aerodromu u Frankfurtu i nažalost među njima bili smo i mi. Pokušali smo čak u suradnji s Europskim rukometnim savezom organizirati čarter-let u Porto, no ni to nije uspjelo. Velik je problem što su igrači izgubili dva dana, dio su vremena izgubili na putu, a drugi dio čekajući na aerodromu. Sad će im trebati sigurno dva-tri dana da se odmore, a gostovanje Magdeburga (u srijedu, op. p.) je blizu – rekao je Šupuković.

Tek što je počeo drugi dio sezone, rukometaši PPD Zagreba ostali su već bez četvrtog igrača za sljedeću sezonu. Nakon što je Musa potpisao za Kriens Luzern, Dino Slavić za Limoges, a Csaba Leimeter za Balingen, put Njemačke će i Nikola Grahovac, kružni napadač. On je potpisao također za Balingen, vodeću momčad Druge lige. U Balingenu će zamijeniti nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca Kristiana Bećirija, koji napušta klub. Peti na vratima je Dodić, kojeg je poljsko Kielce posudilo samo do kraja ove sezone.

Hitno se traži pivot

Što se tiče dolazaka, za sada nema ničega konkretnog, ali je jasno da će zagrebaši morati pronaći nova rješenja na mjestu kružnog napadača s obzirom na to da više neće imati Musu i Grahovca. Za sada u klubu od pivota ostaje samo Faljić. Šuška se da bi se u Hrvatsku, odnosno u dres PPD Zagreba, trebao vratiti Načinović, koji trenutačno igra za francuski Nantes. Za "plinare" bi sjajno rješenje bio i Petar Topić, koji igra u Tatabanyi i slovi za jednog od boljih pivota mađarske lige. Spominje se i ime Slovenca Matica Suholežnika, 2,02 metra visokog pivota iz Celja.

Na tragu riječi Gorana Perkovca, novog izbornika hrvatske muške reprezentacije, da nema jake reprezentacije bez jakog Zagreba, možda se realizira i top transfer – dolazak Ivana Martinovića iz Melsungena. Sjajan desni vanjski reprezentacije trenutačno je ozlijeđen i morat će izbivati izvan parketa nekoliko mjeseci. Morat će na operaciju ligamenta stopala. Na mjestu desnog vanjskog ostao je samo Klarica pa će biti nužno još jedno ime. Možda Maraš ili Ivić?

Komentara 2

Avatar kmetovi.mračnih.sila
kmetovi.mračnih.sila
21:17 25.02.2023.

Jesu li i drugi putnici doživljavali dramu ili samo rukometaši?

DM
drazen.muhvic
16:21 17.02.2023.

Drama??? Čekali su na avionski let, a ne na strijeljanje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije