Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDNJE KALKULACIJE

Izbornik Walesa: 'Idemo na sve ili ništa!' Hrvatskoj bi Velšani mogli u ruke dostaviti prvo mjesto

Euro 2024 Qualifier - Group D - Armenia v Wales
Foto: HAYK BAGHDASARYAN/REUTERS
1/4
19.11.2023.
u 10:58

"Svi smo razočarani, ali dali smo sve od sebe. Kvalifikacije moramo završiti na visokoj razini, na kraju ćemo ići na sve ili ništa. Važno je imati malo zamaha ako se u ožujku odigra play-off", zaključio je Robert Page. Ovo je dobro i za Hrvatsku koja bi pobjedom Walesa i pobjedom nad Armenijom zasjela na prvo mjesto skupine

Nakon remija u Armeniji izbornik Walesa, Robert Page, najavio je da će njegova momčad kvalifikacije za Euro 2024. godine odraditi do kraja igrajući svom snagom, nadajući se lošijoj igri Hrvatske u utorak. To odgovara i Hrvatskoj obzirom da je protivnik momčadi s Otoka vodeća Turska. Nakon remija, pobjeda Walesa nad Turskom značila bi da će "vatreni", ako pobijede Armeniju sa 16 bodova izbiti na prvo mjesto skupine, obzirom na bolji međusobni omjer u ogledima s Turskom. Hrvatska je na gostovanju slavila s 2:0, dok su Turci u Osijeku odnijeli pobjedu s 1:0.

Ukoliko se sada ne kvalificiraju, Velšane čeka play-off u ožujku. "Nažalost, sada je situacija izvan naše kontrole. Da smo pobijedili, svi bismo slavili i veselili se utakmici u utorak, a još jednom pobjedom kvalificirali bismo se na završni turnir. Nije se ostvarilo što smo željeli, ali takav je život i moramo nastaviti gdje smo stali. Ako je play-off u ožujku, igrat ćemo play-off u ožujku. Ako nam rezultati budu išli na ruku, još uvijek imamo priliku kvalificirati se (automatski). Moramo se samo usredotočiti na ono što možemo kontrolirati, moramo dovesti igrače u pravo raspoloženje te biti psihički i fizički spremni za utorak", rekao je Page za BBC.

GALERIJA 'Vatreni' dominantno došli do važne pobjede (2:0) i na korak do Eura! Debi Baturine i Pašalića

Euro 2024 Qualifier - Group D - Armenia v Wales
1/48

Wales je imao solidnu situaciju u Armeniji, no ispustili su sve primivši gol već nakon pet minuta igre. Na kraju poluvremena uslijedilo je izjednačenje autogolom Armenaca, no Velšani se niti u drugome poluvremenu nisu uspjeli podići i osvojiti tri boda. Sada su u velikom problemu i čudesna pobjeda Armenije jedina im je nada.

VEZANI ČLANCI:

"Svi smo razočarani, ali dali smo sve od sebe. Ništa neću zamjeriti igračima. Njihov je trud za svaku pohvalu. Dali su sve od sebe, kao i uvijek. Teren je bio težak, ali bio je težak za obje momčadi. Rano smo izvršili zamjene kako bismo se oporavili - letimo već večeras, imat ćemo rekuperaciju u nedjelju i radit ćemo s liječničkim timom koji nam je cijelo vrijeme na raspolaganju da budemo spremni za utorak. Kvalifikacije moramo završiti na visokoj razini, na kraju ćemo ići na sve ili ništa. Važno je imati malo zamaha ako se u ožujku odigra play-off", zaključio je Page.

VIDEO Preko 1000 hrvatskih navijača stiglo je u hladnu Rigu: 'Volim te Hrvatsko'

Komentara 2

T2
Tomo_20
11:34 19.11.2023.

Zasto bi oni igrali play off a nigdje ih nije bilo u nacionalnoj ligi??? I ako turce pobjede i nasi Armeniju su treci po meni nema za njih play off!!!!

PO
Poletarac101
15:10 19.11.2023.

Dobit će najmanje 2 komada od Turske i jučer su imali doooosta sreče ,autogolom su izjednačili ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije