Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA KORAK DO PLASMANA

Dalić: 'Borba u zadnjem kolu je tradicija. Napeto je, ali dečki su maksimalno fokusirani'

Dalić: 'Borba u zadnjem kolu je tradicija. Napeto je, ali dečki su maksimalno fokusirani'
Foto: Ansis Ventins/PIXSELL
19.11.2023. u 11:21
-
Zaltko Dalić na Maksimiru, 10:30, Zagreb, Hrvatska
Prizori s treninga

"Doveli smo se u situaciju da uvijek u zadnjem kolu dolazimo u borbu za nešto, to je tradicija. Kada to napravimo u zadnjem kolu, budemo dobri na velikom natjecanju. Neka tako bude i ovaj put. Napeto je, dečki su maksimalno fokusirani. Svjesni su bili ona dva poraza, to nas je stiskalo i bio je jedan grč. Osjetilo se to i u Rigi, treba nam da se vratimo. Jako dugo nismo izgubili dvije utakmice zaredom, sigurno da ima grča i pritiska", rekao je hrvatski izbornik, Zlatko Dalić.

"Svjedočili ste u Armeniji gdje smo bili bolji, ali pobijedili smo 1-0. Kao i u Rigi, vodimo 2-0, sve sjajno, a onda se opustiš i primiš gol koji te kazni i imaš puno problema. Zbog toga nema popuštanja. Armenija nema što izgubiti, dolazi se nadigravati i uživati u nogometu. Nije im motiv kao da su imali šansu, tih 1-1 je ispalo najbolje po nas. Ima puno scenarija, ako Wales pobijedi Tursku, mi ćemo biti prvi. Ali ne razmišljamo o tome, gledamo samo sebe. Cilj je šest bodova  i da sami o sebi odlučujemo", kazao je izbornik Dalić.

"Najlakše je da mislimo da je sve gotovo, ma ništa nije gotovo. Moramo biti ozbiljni. Ovo su teške utakmice u kojima misliš da je sve riješeno, ali nije. Armenija dolazi nadigravati se i uživati u nogometu, bez obzira što nemaju šanse za plasman. Danas na treningu tražimo maksimalnu ozbiljnost, ne smijemo dopustiti kiks kad smo došli do ovoga. Hrvatska uvijek u cilju mora imati plasman na veliko natjecanje, sve ostalo preko toga je sjajan uspjeh. Ne smijemo razočarati svoje navijače i izgorjeti u želji. Velika je i značajna utakmica, ali pamet mora biti na prvom mjestu", naglasio je Dalić.

"I Kramariću i Ivanušecu treba minuta. Bili su jako dobri, ali fali im minutaža u klubu. Doći će im to kroz utakmice, zato smo ih držali što duže na terenu. Krama je bio dobar i bit će još bolji u utorak", rekao je izbornik o dvojici igrača koji su se vratili nakon ozljeda.

"Marco Pašalić nije igrao puno da bismo mogli govoriti o učinku, ali ono što je pokazao na treningu, odnos, pristup, želja i velika kvaliteta, to je ono što trebamo u reprezentaciji. Kada dođu, budu ponosni i sretni, kada vidiš želju da igra, ima kvalitetu i mislim da će s Baturinom, koji je nastupio, biti hrvatska budućnost. Mora puno raditi da bi dostigao kvalitetu igrača koje imamo. Lijepo je što imamo takve igrače", konstatirao je izbornik.

"U našim rukama je sve. Vidjet ćemo situaciju s Pjacom, na zadnjem treningu osjetio je bol u mišiću, danas će biti na pregledu. Sučić i Juranović su okej, trenirat će danas. Drugih problema nemamo, moramo biti pametni. Velika je i važna utakmica, ne smije biti rizika. Moramo ići sa sto posto spremnim igračima, a to ćemo procijeniti danas. Pjaca, Sučić i Juranović su upitni, pozvali smo Belju. Pletikosa vodi tu komunikaciju. Svaki od nas ima svoj pristup radu. Što se tiče Belje, bio je na pretpozivu, imali smo potrebu za napadačem zbog ozljede Pjace pa smo ga pozvali", rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Komentara 4

T2
Tomo_20
11:30 19.11.2023.

Nadam se za tebe!

EJ
ejStef
12:56 19.11.2023.

Latvija je ekipa s dna Europe po kvaliteti tako da nije pokazatelj. I protiv takve ekipe Hrvatska je prestala igrati nakon 20-te minute. Da li je to bilo po nalogu ili im se jednostavno nije dalo ili nisu više mogli, ne znamo... I u takvoj utakmici vidjelo se da je Brozović daleko od onog starog, da Budumir definitivno nije za reprezentaciju (jednostavno nije tip napadača za tu igru), da Guardiol u napadu ima dosta krivih dodavanja, no isto tako se vidjelo da i Pašalić i Baturina imaju mjesta, te da ih se treba više koristiti, naročito u malo slabijim utakmicama... Valjda je i Dalić izvukao neke zaključke iz ovog, a naročito iz ona 2 poraza prije toga...

Avatar southman
southman
11:47 19.11.2023.

Veliko hvaka Armeniji. U nj9h sam i polagao nade. Znao sam da ce Turci tankirati . Sada je vec drugacije. I oni ce dati maksimum.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije