Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tenis

Ivo Karlović i Donna Vekić kao nekad Iva i Goran!

Donna Vekić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
18.06.2017.
u 12:37

Osječanki je to prvi finale nakon Taškenta 2015. godine. 
Ovom pobjedom Donna je došla na 63. mjesto WTA liste, što je samo jedno mjesto slabije od njezina najboljeg plasmana.

‘Bit će to interesantan dvoboj. Odigrao sam jako dobro u prva dva meča ovdje i nadam se da ću i danas odigrati na istoj razini’ - SMS-om nam je poručio Ivo Karlović uoči hrvatskog polufinalnog sraza u Hertogenboschu s Marinom Čilićem.

I bi tako. U zanimljivu dvoboju Marin je imao čak osam prilika za obrat, ali iskoristio je samo jednu. Ivo se pak dokazao kao “doktor za tie-breakove”, dobio je oba i na kraju pobijedio sa 7:6 (4), 5:7, 7:6 (2), nakon dva sata i 44 minute igre.

Pogodio 29 asova

Popravio je učinak u 13. igrama na 355:339 (51,1 posto) kao i u mečevima na travi - 70-34 (67,3 posto). Treba li isticati da je na toj podlozi daleko najuspješniji... Pogodivši 29 asova (Marin 16) stigao je na samo 14 do okruglih 12.000 nedohvatljivih početnih udaraca.

Div sa Šalate postigao je tako prvu pobjedu u sezoni nad igračem iz Top 10. U svom 18. finalu danas će tražiti deveti naslov i to protiv Luksemburžanina Gillesa Mullera, 28. tenisača svijeta, koji je neočekivano izbacio drugog nositelja Alexandera Zvereva sa 7:6 (5), 6:2. 
Karlović je 24. na ATP listi i tek bi se u slučaju današnje pobjede pomaknuo na 21. poziciju (Čilić ostaje sedmi). S Mullerom se Ivo dosad sastajao dva puta, jednom je dobio, drugi put izgubio: svih je pet setova riješeno u tie-breaku.
- Bio je to težak i izjednačen meč kakav sam i očekivao. Čuvao sam svoj servis koliko sam mogao i u tie-breakovima bio maksimalno usredotočen. Imao sam i malo sreće, sve je moglo otići i na drugu stranu. Nisam baš najbolji ove sezone i zato mi je ovaj finale jako važan. Bit će teško, znam, nadam se da će mi i u nedjelju tie-breakovi ići - kazao je Karlović nakon ulaska u finale koji mu donosi i nagradu od 55.325 eura. U slučaju pobjede u finalu zaradit će 105.045 eura.

A da jučer bude veliki dan za hrvatski tenis potrudila se 20-godišnja Donna Vekić koja je ušla u finale WTA turnira u Nottinghamu nakon što je pobijedila Čehinju Lucie Šafarovu na sličan način kao i Karlović Čilića, sa 7:6 (5), 3:6, 7:6 (4).

Osječanki je to prvi finale nakon Taškenta 2015. godine. 
Ovom pobjedom Donna je došla na 63. mjesto WTA liste, što je samo jedno mjesto slabije od njezina najboljeg plasmana. Za nešto više trebala bi u današnjem finalu pobijediti osmu tenisačicu svijeta Britanku Johanu Kontu.

Ovo je treći put u povijesti da je Hrvatska zastupljena u finalima u obje konkurencije. Prvi put se to dogodilo 1996. (Iva Majoli i Goran Ivanišević), drugi put 2013. (Donna Vekić i Marin Čilić). No, ova nedjelja će ipak biti poseban dan - jer imamo i finalista u konkurenciji muških parova.

Dojmljivi Pavić

Mate Pavić prošle je godine osvojio turnir parova u Hertogenboschu s Novozelanđaninom Michaelom Venusom, a sada je na putu da to u istom tjednu ostvari na turniru u Stuttgartu i to s novim partnerom - Austrijancem Oliverom Marachom. Hrvat i Austrijanac jučer su u polufinalu postigli jednu od najdojmljivijih pobjeda, svladali su legendarnu braću Bryan, Boba i Mikea, prve nositelje, sa 7:6 (3), 6:3. Mati je to prvi finale s Marachom, a za svoj sedmi ATP naslov u nedjelju će se boritiprotiv odlične kombinacije J. Murray/B. Soares (VBr/Bra).
Pet od prethodnih šest kruna Mate je osvojio s Venusom, a jednu, ove godine u Marrakechu, s Britancem Dominicom Inglotom. No, ne treba zaboraviti niti na možda najveći uspjeh 23-godišnjeg Splićanina u dublu - lanjsko osvajanje US Opena u konkurenciji mješovitih parova. Mati je tada partnerica bila Njemica Laura Siegemund.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije