Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Hertogenbosch

Ivo Karlović pobijedio Marina Čilića i plasirao se u finale!

Marin Čilić i Ivo Karlović
Foto: Reuters/PIXSELL
17.06.2017.
u 20:08

Čilić i Karlović su dosad igrali pet puta, a Čilić vodi s 3-2 u pobjedama

Ivo Karlović pobijedio je Marina Čilića sa 7:6 (5), 5:7, 7:6 (2) i plasirao se u finale ATP turnira u nizozemskom Hertogenboschu. Hrvatski dvoboj bio je prilično čvrst i napet, baš kao što se i očekivalo, a Div sa Šalate bio je koncentriraniji i na kraju zasluženo slavio.

U prvom setu gledali smo veliku borbu u kojoj igrači nisu gubili servise, iako je Čilić bio bliže tome da iznenadi proitvinika jer je u tri navrata imao priliku za break (jedna je ujedno bila i set lopta), ali nije uspio pa se odlučivalo u 13. igri u kojoj je uspješniji bio Karlović.

Drugi set činio se poput kopije prvog, ali je Marin kod 5:5 ipak uspio napraviti jedni break na susretu i kasnije izjednačiti u setovima. U odlučujućoj dionici oba igrača imala su po dvije prilike za oduzimanje servisa protivniku, nisu uspjeli, pa su ponovno morali igrati tie-break u kojem je Karlović prepustio samo dva boda Čiliću te nakon 2 sata i 46 minuta igre zasluženo slavio.

Bio je ovo šesti međusobni susret Čilića i Karlovića, a omjer pobjeda sada je 3-3.

U finalu će Ivo igrati protiv Gillesa Mullera koji je u polufinalu svladao drugog nositelja Nijemca Alexandera Zvereva sa 7-6 (5), 6-2.

Karlović protiv Luksemuržanina vodi 2:1 u međusobnim dvobojima, ali valja istaknuti da je Muller do svoje jedine pobjede nad njim došao upravo u Hertogenboschu u kojem ga je lani zaustavio u polufinalu.

Marin Čilić - Ivo Karlović 6:7, 7:5, 6:7

Tijek meča:

3. set

6:7 - Karlovi će dobio tie break i pobijedio Marina Čilića!

6:6 - Gledat ćemo tie-break u odlučujućem setu, iako je već moglo biti gotovo. Karlović je imao meč loptu, ali ju nije iskoristio.

5:6 - Obojica i dalje drže svoje servise u trećem setu. Karlović je poveo 6:5 i tako u najmanju ruku osigurao tie-break

4:5 - Karlović je uspio povesti 5:4, ali je na svom servisu spašavao dvije break lopte. Vodi se velika borba u odlučujućem setu

3:4 - Div sa Šalate napokon je zaprijetio Čiliću, imao je break priliku, ali ipak nije uspio oduzeti servis Marinu. Nakon toga osvojio je svoj servis i vodi 4:3.

2:3 - Karlović vodi 3:2 u trećem setu. Na meču još nije ozbiljno zaprijetio na Čilićev servis, ali je svoj uglavnom dobro čuvao, izgubio ga je samo jednom

1:1 - Počeo je odlučujući set, obojica su ga započela mirno na svojim servisima. Sad bi svaka pogreška mogla biti ključna...

2. set

7:5 - Marin je dobio svoj servis i izjednačio u setovima na 1:1.

6:5 - Čilić je dobio svoj servis, a zatim napravio prvi break na susretu. Marin vodi 6:5 i servira za 1:1 u setovima.

4:5 - Sve smo bliže tome da opet gledamo tie-break jer igrači ne ispuštaju svoje servise.

3:4 - Još uvijek nismo vidjeli niti jedno oduzimanje servisa u meču, Karlović je prvi set dobio u tie-breaku, a u drugom vodi 4:3

2:3 - Lagani servisi za obojicu, Karlović vodi 3:2 u drugom setu.

1:2 - Drugi set počeo je slično kao i prvi. Obojica drže servise, ali Karlović pritom spašava break lopte. Čilić je sad ima 15:40, ali još uvijek nije uspio osvojiti Karlovićev servis.

1. set

6:7 - Gotov je prvi set, a dobio ga je Ivo Karlović sa 7:6. Čilić je pritiskao, tijekom prvog seta imao je tri prilike za oduzimanje servisa, čak i set loptu kod 5:4, ali Div sa Šalate uspio je meč dovesti do tie-breka u kojem je slavio sa 7:4.

6:6 - Došli smo do završnice prvog seta, Čilić i Karlović držali su svoje servise i odluka će pasti u tie-breaku!

5:5 - Karlović je opet uspio osvojiti svoj servis, iako ga je Čilič opasno pritisnuo i imao set loptu.

5:4 - Čilić je nešto bolji od Karlovića, iako i dalje i jedan i drugi drže servise. Marin je kod vodstva 4:3 još jednom zaprijetio, imao priliku za oduzimanje servisa, ali Div sa Šalate ponovno se dobrim servisima uspio spasiti.

3:3 - Kao što se i očekivalo, igra se čvrsto, obojica dže svoje servise.

2:2 - Čilić je prvo dobio svoj servis, a odmah nakon toga opasno zaprijetio Karloviću ne njegov servis. Marin je imao break priliku, ali Ivo je izvukao gem.

1:1 - Počeo je meč, obojica tenisača mirno su ušla u susret i dobila svoje servise.

17.13 - Za desetak minuta trebao bi početi meč dvojice hrvatskih tenisača

Komentara 10

DU
Deleted user
21:25 17.06.2017.

'Dr. tie-break', savladaj jos Mullera i penjes se 3 mjesta na ATP-ljestvici! Idemo do krajaaaaaa ;)

PE
peugeot
23:55 17.06.2017.

"Dr Ivo" je kao vino, sto je stariji to je bolji! Koliko je ovog puta zabio asova?

DU
Deleted user
04:27 18.06.2017.

Pa ovaj nemre prebacit mrezu taj cilic je zivi ocaj na 3 seta frajer moze 48 neforsiranih napravit,fula teren po 5 metara 30 puta pa to ni amateri na chalengeru ne rade,cim nije lopta po sredini ga iznenadi i izbaci iz terena,covjek izgleda ko da ce mu misici ispast s tijela,pa daj malo zivota imas li ponosa da stisnes protivnika a ne da te ponizava svako iznad 200 mjesta,sramota,ucini nam uslugu i ostavi se tenisa .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije