Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za prodaju

Ivanković o prodaji Jedvaja: Kova pokazao da tinejdžeri uspjevaju

'24.05.2013., Franjevacki trg, Varazdin - Poznati varazdinski nogometni strucnjak Branko Ivankovic s prijateljima je prosetao gradom.  Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
Autor
Branko Ivanković
20.06.2013.
u 21:28

Ponuda Rome za Tina Jedvaja podigla je veliku prašinu ovih dana, a o tome treba li ga prodati pitali smo Branka Ivankovića

Mislim da Tin Jedvaj u slučaju odlaska iz Dinama u inozemni klub neće imati problema s prilagodbom jer je tako odgajan u sportskoj obitelji. Točnije, odlazak u Romu i natjecanja u Prvoj talijanskoj nogometnoj ligi neće mu biti veliki problem budući da je vjerojatno puno savjeta dobio od oca koji dobro zna što znači promjena sredine za nogometaša. Tinov otac Zdenko bio je sjajan igrač i Tin može iz njegovih iskustava naučiti puno toga što mu pri prijelazu u drugu sredinu može i te kako koristiti i pomoći.

Tin na odlazak u klub takve tradicije i rejtinga kao što je Roma mora gledati kao na fantastičnu priliku da se dokaže. Jer, takva se prilika zaista rijetko pruža. Dobit će šansu da igra u velikom klubu s velikim igračima, a o financijskom aspektu priče uopće ne treba posebno ni govoriti. Uvjeren sam da će se Tin jako brzo prilagoditi, jer u novom klubu mu sportski i igrački zahtjevi neće biti puno veći nego što su mu bili u Dinamu.

Lako se može povući paralela s prijelazom Matea Kovačića, koji je također kao klinac otišao u milanski Inter. Iako u Dinamu nije igrao standardno, odmah se nametnuo u momčadi koja je ne tako davno bila i europski prvak.

Ne samo da se nametnuo, može se reći da je postao glavni igrač.

Također, mislim da će se Jedvaj brzo afirmirati na najvišoj razini i postati standardan član prve Romine momčadi jer je očito da se radi o klasnom mladom igraču čim mu je trener Krunoslav Jurčić dao priliku u prvoj momčadi. Odlazak u veliku i snažnu ligu označit će i potvrdu njegova potencijala.

>>Lončarević: Prerano je, Tin Jedvaj je premalo dao Dinamu

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije