Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igor Flak

Islandski recept za uspjeh: igraj, bori se i ne politiziraj!

Football Soccer - Croatia v Portugal - EURO 2016 - Round of 16 - Stade Bollaert-Delelis, Lens, France - 25/6/16 Croatia head coach Ante Cacic   REUTERS/Carl Recine Livepic
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
30.06.2016.
u 15:38

Joško Skoblar, proslavljeni centarfor, zlatna kopačka Europe, naš nastup na Euru ocijenio je kao neuspjeh, što je notorna istina

Roy Hodgson, taj uspavani djedica koji je imao najpotentniju englesku momčad u posljednje vrijeme, nakon što su ga ispljuskali ‘islandski ribari’ pred novinarima je rekao:

– Odlazim! Oprostite što je ovako završilo.

Nijednog trenutka nije se obrušio na engleske medije, koji su mu derali kožu od jutra do mraka protekla tri tjedna koliko je zapravo lutao Francuskom. Niti je izgovor tražio u političkom ludilu koje vlada u Velikoj Britaniji, gdje se ne zna tko što želi i tko koga zapravo predstavlja, niti u huliganima koji su se opet predstavili u ‘najboljem svjetlu’. Spakirao je kofer i za dobrobit nogometa bilo bi sjajno da ode u mirovinu.

Joško Skoblar, proslavljeni centarfor, zlatna kopačka Europe, naš nastup na Euru ocijenio je kao neuspjeh, što je notorna istina. Osim što je dobro analizirao razloge neuspjeha, otkrio je i ponešto o karakteru hrvatskog nogometnog izbornika. Postavio je zanimljivo pitanje. Je li Ante Čačić izbornik ili se sprema za zastupnika?

Stara je to navada hrvatskih nogometnih izbornika, koji su odreda bili simpatizeri najveće hrvatske partije, koja je najdulje vladala, da svoju nesposobnost i pogrešku zamotaju u nacionalni celofan.

“Ponosan sam na momčad, na to kako je izgledala Hrvatska, vi ste podrivali atmosferu, a mene pogotovo. Ova je momčad, na čelu sa mnom, pobjednik. Zbog toga se naše zajedništvo prenijelo na cijelu Hrvatsku. Mi smo pobijedili huligane, a ne orepići i ostojići, a ne vi koji ste podrivali cijelo vrijeme.”

Prvo, u Francuskoj su u ovom trenutku Wales i Island, možda je tome kumovao Platini, kao i crvenom tepihu koji je pod Čačićeve noge stavio kako bi Ante ušao u Ligu prvaka. Ali, posebno je taj Island – poseban. Država od 330 tisuća stanovnika, nogometni reprezentativci koji zimi rade na farmama i benzinskim pumpama, a ljeti igraju nogomet. I evo ih u četvrtfinalu Eura.

Na dan najveće nogometne pobjede dobili su predsjednika države Guðnija Jóhannessona, povjesničara bez dana staža u politici. Prvo ubojstvo u Islandu u policijskoj akciji dogodilo se 2013. godine.

A nogometaši i izbornici su nakon iscrpljujuće utakmice zahvalili svojim navijačima, koji su se radovali pobjedi nad velikom Engleskom. Do nje su stigli predanim dugogodišnjim vježbanjem i radom, a žele pobjeđivati zato što je to bit sporta. A ne neke nacije ili politike.

Komentara 95

DR
draxy
15:50 30.06.2016.

Daj Flak gledaj,piši i ne politiziraj!

BI
billynik
15:52 30.06.2016.

Opet orijunaska pisakarala dižu glavu i smeta im što je Čačić rekao istinu jer valjda je normalno da MuP više od godinu dana ne može otkriti tko je nacrtao svastitku na Poljudu unatoč silnim kamerama i da HNS plaća kazneazne a utakmice se igraju bez publike zato što se jedna grupica huligana i mrzitelja svega hrvatskog ne slaže sa HNS i Mamićem. Mamić i HNS su samo izlika za blaćenje Hrvatske i pokušaj da se Hrvatska reprezentacija izbaci iz daljnjih natjecanja.

AC
accusator
19:10 30.06.2016.

Objavljeno prije par dana: - 'Šansa se ukazala, ova generacija je sazrela, kvalitetna je i imamo veći fond igrača od Portugala i mogli bi proći dalje - rekao je Flak.' ... - 'Hrvatska mora igrati svoju igru. Na ovom je prvenstvu pokazala novi nogomet, moderniji, brži i hrabar. Mnogi kažu da smo jedna od najboljih reprezentacija na turniru. Očekujem da ćemo imati kontrolu i stiskati, a onda treba biti oprezan zbog kontri - rekao je Flak.'... Danas preporuča 'islandski recept' i naravno, obrušava se na 'miljenike najveće partije'. Flak, gadiš mi se...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije