Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČAK PET KLUBOVA

Htjeli su igrati Super ligu, a ne mogu proći ni skupinu Lige prvaka

Photocall with Ronaldo Nazario
Foto: JUAN MEDINA/REUTERS
1/4
27.10.2022.
u 19:31

Zašto nogomet ne treba biti rezerviran za unaprijed predodređene, pokazali su upravo oni koji su mislili da su takvi.

Arsenal, Atletico, Barcelona, Juventus i Manchester United nisu se kvalificirali u osminu finala Lige prvaka, s time da su Crveni vragovi uopće propustili pokušati, s obzirom na to da su kroz prvenstvo osigurali plasman tek u Europsku ligu.

Dakle, čak pet klubova od ukupno 12 koji su u travnju prošle godine objavili kako će sudjelovati u novom, elitnom natjecanju Super lige, nije zaslužilo svoje mjesto među 16 najboljih momčadi Europe.

I to najmanje pet, jer još je upitno hoće li se kvalificirati Tottenham i protivnik Dinama iz grupne faze, talijanski prvak Milan.

Soccer Football - Champions League - Group C - FC Barcelona v Bayern Munich - Camp Nou, Barcelona, Spain - October 26, 2022 FC Barcelona's Robert Lewandowski REUTERS/Albert Gea Photo: ALBERT GEA/REUTERS
Foto: ALBERT GEA/REUTERS

Projekt Super lige pod vodstvom predsjednika Reala Florentina Pereza predstavljen je prošlog proljeća, kada su unaprijed određeni klubovi objavili kako će sudjelovati u natjecanju boljem i od Lige prvaka, gdje bi se 'najbolje' momčadi s kontinenta svakog tjedna igrale međusobne utakmice.

Međutim, sve je bilo kratkog vijeka, jer je odgovor navijača bio toliko snažan da su se isti kroz svega nekoliko dana povukli iz sudjelovanja u projektu. Ideja da je nogomet rezerviran za neke, a ne za sve, tako je u konačnici nije pobijedila.

>> Roger Federer objavio kraj karijere

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije