Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gyor

Hrvati otputovali na veliku smotru, natjecat će se s još 3.000 sportaša

Hrvatska zastava
Davor Javorović/Pixsell
22.07.2017.
u 15:50

Hrvatsku će predstavljati 65 sportaša koji će nastupiti u atletici (11), biciklizmu (2), gimnastici (3), kajak kanuu (4), košarci (12), judu (8), plivanju (8), rukometu (15) i tenisu (2).

Mladi hrvatski sportaši otputovali su u subotu u mađarski grad Gyor koji će od 23. do 29. srpnja biti domaćin XIV. Olimpijskog festivala europske mladeži (EYOF).

EYOF je višesportska priredba mladih sportaša u dobi od 14 do 18 godina u organizaciji Europskih olimpijskih odbora a pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora. Ljetno izdanje prvi put je održano 1991. godine u Bruxellesu, a 1993. godine slijedilo je i zimsko u talijanskoj Aosti.

U Gyoru će nastupiti više od 3,000 sportaša iz 50 zemalja koji će se nadmetati u 10 sportova.

Hrvatsku će predstavljati 65 sportaša koji će nastupiti u atletici (11), biciklizmu (2), gimnastici (3), kajak kanuu (4), košarci (12), judu (8), plivanju (8), rukometu (15) i tenisu (2).

Cilj Festivala je odgoj mladeži kroz sport te, u skladu s olimpijskim načelima, razvoj međusobnog razumijevanja kroz prijateljstvo, solidarnost i fair play bez ikakvog oblika diskriminacije. Iskustva koje mladi sportaši stječu na Festivalu služi im i kao priprema za Olimpijske i Europske igre.

Gyor je sa 130.000 stanovnika šesti po veličini grad u Mađarskoj. Mađarska vlada izdvojila je više od 37.9 milijuna eura za organizaciju EYOF-a.

Renovirano je jedanaest a izgrađena su tri sportska objekta. Mjesto svečanog otvaranja bit će ETO Stadion. Organizacijski odbor EYOF-a angažirao je oko 1.200 volontera, uglavnom učenike lokalnih srednjih škola te studente sa sveučilišta u Gyoru.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
15:58 22.07.2017.

pravi o ispravan naslov Hrvati su otputovali bravo za novinata castim ga picem u zg

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije