Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SINKRONIZIRANO PLIVANJE

U Medveščaku se rađa nova generacija za Olimpijske igre 2024.

sinkronizirano plivanje
Foto: Privatna arhiva
1/7
26.04.2017.
u 17:30

– Htjela bih naglasiti da imamo kvalitetnu generaciju i svijetlu budućnost sinkroniziranog plivanja u Hrvatskoj, možda čak za Igre 2024. Vjerujem da će dobri rezultati biti vidljivi na predstojećem Comen Cupu u Portugalu na kojem je prošle godine duo Medveščaka ušao u finale – kaže Ana Novak

Proteklog vikenda održano je prvenstvo Hrvatske u sinkroniziranom plivanju za mlađe juniorke. Velik uspjeh ostvarile su plivačice Medveščaka. U kategoriji solo Lorena Kadić bila je druga, a Lana Palijan treća, dok je Hana Manojlović bila četvrta. Prvo mjesto osvojila je Matea Butorac iz Primorja. U disciplini duo prvo mjesto osvojile su Lorena Kadić, Lana Palijan i Hana Manojlović. Druge su bile plivačice Primorja, a treće “medvjedice” Anja Garbajs, Antonija Huljev i Katarina Drvodelić.

Medveščak prvi u kombinaciji

– Prvo mjesto Medveščak je osvojio u disciplini tim u sastavu: Lorena Kadić, Lana Palijan, Hana Manojlović, Anja Garbajs, Antonija Huljev, Klara Šilobodec, Ema Pernek, Laura Široka, Katarina Drvodelić i Ellen Široka s osvojenih 126.535 bodova. Drugo je bilo Primorje, a treća Mladost. Moj klub bio je najbolji i u kombinaciji. Nastupili smo u istom sastavu kao u disciplini tim, a tu nam se pridružila samo Tea Žigić. Drugo mjesto u kombinaciji osvojilo je riječko Primorje, dok je treći bio Zagrebački sinkro klub – rekla je Ana Novak, trenerica Medveščaka.

Po medalje u Portugal

Ana je ujedno i izbornica hrvatske reprezentacije pa je ovako ocijenila cjelokupno prvenstvo:

– Htjela bih naglasiti da imamo kvalitetnu generaciju i svijetlu budućnost sinkroniziranog plivanja u Hrvatskoj, možda čak za Igre 2024. Vjerujem da će dobri rezultati biti vidljivi na predstojećem Comen Cupu u Portugalu na kojem je prošle godine duo Medveščaka ušao u finale. Nadam se da će i ove godine biti super rezultati, ali u svim disciplinama – kaže Ana.

Juniorska reprezentacija Hrvatske sprema se pak za Europsko prvenstvo koje će se održati u Beogradu sredinom lipnja ove godine.

Seniorska reprezentacija sprema se za Svjetsko prvenstvo u Budimpešti koje će biti u srpnju ove godine. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije