Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijeti im suspenzija!

Hoće li Kosovo biti izbačeno iz doigravanja za Euro?

Kosovo
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
06.12.2019.
u 17:39

Mediji u Prištini javljaju kako Kosovu prijeti višegodišnja suspenzija zbog pokušaja smjene predsjednika Nogometnog saveza Kosova Agima Ademija i uplitanja politike u sport

Nogometnoj reprezentaciji Kosova prijeti izbacivanje iz svih Fifinih i Uefinih natjecanje u sljedećih pet godina.

Mediji u Prištini javljaju kako Kosovu prijeti višegodišnja suspenzija zbog pokušaja smjene predsjednika Nogometnog saveza Kosova Agima Ademija i uplitanja politike u sport.

Kosovo
1/5

Bude li Kosovo suspendirano tada bi Sjeverna Makedonija izravno ušla u finale doigravanja za EP, druga utakmica tog završnog turnira je Gruzija - Bjelorusija.

Kosovo bi tako ostalo bez mogućnosti za plasman na Euro, a ne bi mogao zaigrati ni na SP-u u Kataru 2022. godine.

'Kosovu prijeti suspenzija od dvije do pet godina, jer ljudi iz političkog vrha pokušavaju izravno intervenirati i donositi važne odluke u Nogometnom savezu Kosova', prenosi Kosovo Online, pozivajući se na RTK.

Fifa i Uefa svojim statutima zabranjuje miješanje politike u sport. Nešto slično dogodilo se Nigeriji prije pet godina kada reprezentacija nije mogla igrati međunarodna natjecanja zbog miješanja vlade u rad nacionalnog saveza.

Kosovo sanja o plasmanu na veliko natjecanje, a optimizam je narastao nakon sjajnih igara tijekom kvalifikacija za EP koji će se dogodine održati u 12 zemalja. 

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Ključne riječi

Komentara 16

PO
pozornik66
18:35 06.12.2019.

To je kosvski Index 😁, Fake news

KO
KosovoUck
23:54 06.12.2019.

Prije ce Kosovo suspendirati Uefa

Avatar Noob-Saibot
Noob-Saibot
18:31 06.12.2019.

Makedonci bi ih ipak pobjedili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije