Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spremaju osvetu!

Evo što bahati Englezi pišu o vatrenima i Luki Modriću

Zlatko Dalić i Gareth Southgate
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
01.12.2019.
u 13:22

Uspije li Southgateova družina stići do završnice tada će im s vrata do naslova širom otvoriti. Naime, polufinalni dvoboji i finale igra se na Wembleyju

Hrvatska nogometna reprezentacija na EP-u, koji se dogodine igra u 12 zemalja, igrat će u skupini D s Engleskom, Češkom i reprezentacijom koja će pobijediti na turniru u dodatnim kvalifikacijama (Srbija, Škotska, Norveška i Izrael).

Utakmice naše skupine igraju se u Londonu i Glasgowu. Vatreni prvu utakmicu na prvenstvu igraju na Wembleyju 14. lipnja protiv Engleske, a sljedeće dvije u Glasgowu.

Zlatko Dalić i Gareth Southgate
1/7

Pet dana kasnije Dalićevi izabranici igraju protiv Češke, a 23. lipnja protiv suparnika koji će stići iz play-offa. Kladionice su odmah nakon ždrijeba izbacile koeficijente za Euro te su Englesku postavile za prvog favorita.

Engleska reprezentacija je trenutačno najskuplja nacionalna momčad svijeta, koja će u skupini najmanje dvije utakmice igrati na Wembleyju.

Uspije li Southgateova družina stići do završnice tada će im s vrata do naslova širom otvoriti. Naime, polufinalni dvoboji i finale igra se na Wembleyju.

Zato kladionice daju prednost Englezima te su im oni glavni favoriti za osvajanje naslova. Mediji na Otoku oduševljeni su ždrijebom te ističu kako je glavno bilo izbjeći Francusku i Portugal.

'Hrvatska, Češka i momčad iz dodatnih kvalifikacija neće preplašiti Kanea i suigrače. Engleska je u ovoj skupini u osvetničkoj misiji. U polufinalu SP-a izgubila je od Hrvatske, a Češka je jedina reprezentacija koja je pobijedila Englesku u kvalifikacijama za Euro. Najvažnije je da se izbjegla Francuska', piše Daily Mail.

'Ždrijeb je Engleskoj donio prednost, ali i jednu potencijalno visoku prepreku  u lovu na veliki trofej nakon 54 godine. Hrvatska je babaroga Englezima', ističe BBC i nastavlja:

'Ovo izgleda kao lagana i prolazna skupina, ali tu bi mogao biti veliki crni oblak na engleskom horizontu. Hrvatska ima opasnu reprezentaciju koju Engleska mora pobijediti kako bi pokrenula raspoloženje nacije i preuzela inicijativu u skupini'. 

'Hrvatska i Modrić prošli su zenit sa SP-a na kojem su došli do finala i sada su u padu. No znaju kako ujediniti momčad, te se vratiti i igrati na turniru. Varaju se oni koji misle da će s Hrvatima biti lako.

Neki engleski mediji dvoboj s Hrvatskom vide kao priliku za uzvrat nakon što su ih vatreni pobijedili u polufinalu SP-a u Rusiji.

- Ništa ne može nadomjestiti poraz u polufinalu Svjetskog prvenstva. Tako smo se osjećali i nakon utakmice u Ligi nacija. Lijepo je bilo pobijediti, ali onaj poraz ništa ne može izliječiti. Veselimo atraktivnoj utakmici s Hrvatima na Euru - rekao je engleski izbornik Gareth Southgate.

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Komentara 52

DU
Deleted user
13:44 01.12.2019.

Važno je da su izbjegli francuze tj dr. veliku naciju jer se male mogu pobijediti uz pomoć sudaca. To znači da naši igrači moraju biti 40% boljia momčad a to stvarno nismo. Kad smo ih izbacili prošli put na Wembleyuu prije velikog natjecanja plakali su za milijardama funti gubitka. Nike je pak i prije finala napravio francuzima pobjedničke dresove. Možda će nas uspjeti pobijediti pošteno jer su jaki ali ako će biti problema sve će sudačke odluke biti njihova prevaga stoga ovaj put ne će biti iznenađenja...

IV
ivan3
14:08 01.12.2019.

Bolje im je da spuste bahatost i da se ne nadaju previse kao na SP u Rusiji jer bi mogli proci kao i zadnji put sa Hrvatima.Kao sto komentator u prvom komentaru pise njihova je najjaca snaga suci i jedino ce nas i cehe tako pobjediti.

RI
Rizlman
14:05 01.12.2019.

Igrali su Englezi i polufinale EP 1996. na Wembleyu pa im to nije puno pomoglo. I to je još Njemačka bila toliko desetkovana ozljedama da se prije utakmice pričalo kako će njihov rezervni vratar igrati u s amoj špici napadaapada i onda je liječnika služba njemačke reprezentacije u zadnji tren osposobila Kuntza za igru i baš on je Englezima zabio gol i na kraju ih je Njemačka izbacila na penale. Što se tiče njihove tvrdnje da je Hrvatska prošla zenit, to je glupost jer je Dalić u novom ciklusu dobro pomladio momčad. Na primjer LIvaković je gotovo 10 godina mlađi od Subašića, Petković osam godina od Mandže, Barišić 6 godina od Strinića itd. Tu su i Vlašić i Brekalo. Tako da mi novu injekciju imamo. Ali zato engleska reprezentacija još nije ni blizu svog zenita jer njihovi najbolji igrači su još zeleni - Abraham, Mount, Sancho pa i Rushford. A ovi Lindgard, Dele Ali, Kane i ti, to su drugorazredi igrači , takvih me nimalo nije strah, takvi su nas i u ligi nacija uspjeli pobjediti uz obilnu količinu sreće, a samo da je epic Brozo uspio zabiti onu mrtvu šansu kad je bio oči u oči s njihovim vratarem Pickfordom bila bi to druga priča.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije