Naslovnica Sport HNL

HNS odgovorio na tvrdnje da je skupština nelegalna, evo što poručuje

U istom zapisniku Sportske inspekcije, HNS je u potpunosti osporio njene navode i utvrdio da je sjednica u cijelosti bila u skladu s propisima.
03. ožujka 2018. u 08:34 53 komentara 7388 prikaza
Davor Šuker
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Nakon što su se jučer u medijima pojavile informacije da je izborna skupština Hrvatskog nogometnog saveza nelegalna prema mišljenju Sportske inspekcije, priopćenjem se oglasio i sam HNS.

Luka Modrić POTVRDIO HNS Evo koga će Hrvatska ugostiti u generalki za SP u Rusiji

"Vezano uz određene navode u medijima kako je sjednica Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza održana 22. 12. 2017. "nelegalna", HNS ovim putem informira zainteresiranu javnost i medije o sljedećem:

1. Rješenjem nadležnog upravnog tijela, Gradskog ureda za opću upravu, u Registar udruga obavljen je upis Davora Šukera kao predsjednika HNS-a u sljedećem četverogodišnjem mandatu. To isto tijelo, koje je nadležno za upravni nadzor rada udruga, nije imalo nikakve primjedbe na tijek, rad i odluke sjednice Skupštine HNS-a.

2. Sportska inspekcija je u svom zapisniku od 12. veljače 2018. navela da su se, po njezinom mišljenju, neke odluke Skupštine, kao što su izbor zapisničara, usvajanje dnevnog reda i usvajanje Poslovnika o radu Skupštine donijele prije nego što su verificirani mandati novih zastupnika. O tomu će Sportska inspekcija izvijestiti Gradski ured za opću upravu Grada Zagreba.

3. U istom zapisniku Sportske inspekcije, HNS je u potpunosti osporio njene navode i utvrdio da je sjednica u cijelosti bila u skladu s propisima.

Davor Šuker
1 / 6
Davor Šuker

4. O tomu da je Sportska inspekcija opet prekoračila svoje ovlasti zorno potvrđuje i navod iz zapisnika da će o svom nalazu izvijestiti Gradski ured za opću upravu, što znači da je i sama svjesna kako nije nadležna rješavati u ovom predmetu.

Napominjemo da Sportska inspekcija nije donijela nikakvo rješenje ili koji drugi akt kojim bi na bilo koji način osporila valjanost sjednice Skupštine.

Stoga Hrvatski nogometni savez demantira kao netočne, tendenciozne i obmanjujuće "vijesti" i tvrdnje o sjednici Skupštine kao "nelegalnoj" ili "nelegitimnoj".

Hajduk Dario Šimić VAR nam je neophodan, suci tjeraju publiku sa stadiona

Bez obzira na neosnovane primjedbe Sportske inspekcije nesporno je da je izbor Davora Šukera za predsjednika HNS legalan i legitiman, što uostalom ne osporava niti Sportska inspekcija. U prilog tomu ide i činjenica da je Davor Šuker u Registar udruga upisan kao predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza za razdoblje od 22. 12. 2017. do 22. 12. 2021.

Sve ostalo su samo insinuacije onih koji svoje stavove ne mogu ostvariti redovnim putem, u Skupštini", napisao je HNS.

Zdravko Mamić Predsjednik kluba Možda smo napravili prekršaj, ali to je bio jedini način da spasimo Dinamo Davor Šuker SPORTSKA INSPEKCIJA: Davor Šuker je izabran nelegalno! Petorica nisu smjela glasati Luka Modrić 13. lipnja u Osijeku na suđenju braći Mamić KAZNENO DJELO HNS se oglasio o Modrićevoj optužnici, evo što kažu!
Renault Zoe
100% čista elektrika
Vidio sam budućnost – tiha je i prokleto zabavna

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Le-Freak
  Le-Freak:

  Suker bi trebao kao Radja svakome nepitano soliti pamet, za sve neuspjehe imati meki izgovor. 100 neuspjeha 100 izgovora, samo njegova greska nije bila, Radja je cudo od covjeka. Ali vazno je biti Jovanovicev jugo-igrac pa ce ti medije i ... prikaži još! Torcida sve oprostiti. Ali Suki samo radi relativno uspjesno a to dresirani balkanci nemogu oprostiti.

 • Avatar Le-Freak
  Le-Freak:

  Tako su napadali ministra Barisica, Karamarka... i mnoge druge. Kada medije u hajci uniste osobe i naknadno se ustanovi da su komplet lazno optuzeni, onda nikom nista. Do kada cemo se obazirati na lazne ljevicarske optuzbe na racun sposobnih domoljubnih pojedinaca?

 • kruti209:

  partija na aparatima!!!!