Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hamilton prvi

Pole position jamči slavlje u Monaku

Motor Racing - Formula One World Championship - Monaco Grand Prix - Saturday - Monte Carlo, Monaco Nico Rosberg (GER) Mercedes AMG F1 W06 as team mate Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1 W06 runs wide. Monaco Grand Prix, Saturday 23rd May 2015. Monte Car
Foto: Pixsell
24.05.2015.
u 11:58

- Posljednje dvije godine ovdje me u kvalifikacijama pobjeđvao Nico Rosberg i napokon sam mu uspio uzvratiti

Najbolji vozač svijeta, Lewis Hamilton, ostvario je u Mercedesovom bolidu najbolje vrijeme na kvalifikacijama za nedjeljnu (14 sati) Veliku nagradu Monaka. To znači da će, ukoliko nešto baš ne zabrlja u toj slavnoj utrci Formule 1, na njoj i pobijediti. U jurnjavi uskim gradskim ulicama i tunelom u Kneževini, gdje je gotovo nemoguće pretjecati, upravo je prvi krenuti važnije nego na bilo kojoj drugoj stazi. Tamo, u pravilu, slavi onaj koji bude najbrži u kvalifikacijama.

- Posljednje dvije godine ovdje me u kvalifikacijama pobjeđvao Nico Rosberg i napokon sam mu uspio uzvratiti. Tek sam jednom ovdje pobijedio, a kako je moj idol Ayrton Senna rekorder Monaka sa šest pobjeda, želim mu se barem malo približiti - kazao je Hamilton.

Iz prvog reda kreće i Nico Rosberg (Mercedes), a iz drugog reda Sebastian Vettel (Ferrari) i Daniel Ricciardo (Red Bull).

U Monaku prosječni apartman stoji 3.2 milijuna eura. S novim ugovorom, koji je potpisao za Mercedes, Hamilton s godišnjom plaćom može kupiti deset spomenutih apartmana. Hotelske sobe na dan utrke, s pogledom na stazu, stoje - 26.320 eura.

>>Lewis Hamilton na najboljoj startnoj poziciji u Monaku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije