Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPITAN PUKŠTAS

Hajduku prijeti strašan ždrijeb u play-offu. Poljud je za PAOK rasprodan u četiri sata

Split: Utakmica 2. kola SuperSport HNL-a između HNK Hajduk i HNK Rijeka
Ivo Cagalj/PIXSELL
05.08.2023.
u 11:00

Sigurno je da Hajduk ima solidnu šansu za prolazak, jer PAOK više nije moćan kao prijašnjih godina. Gazda kluba, kontroverzni ruski biznismen Ivan Ignatjevič Savvidis težak je 1,7 milijardi dolara i zauzima 56. mjesto među najbogatijim Rusima, no invazijom na Ukrajinu izgubio je 300 milijuna dolara

Hajduk idućeg tjedna kreće u ovosezonsku europsku avanturu, u četvrtak, 10. kolovoza, igrat će prvu utakmicu 3. pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Na rasprodanom Poljudu (ulaznice jučer "planule" za samo četiri sata) dočekat će grčki PAOK. Izbacivanjem PAOK-a Hajduk bi stekao status nositelja u play-offu i izbjegao najteže protivnike na posljednjem ispitu prije grupne faze Konferencijske lige.

I PAOK bez važnog igrača

Na toj posljednjoj prepreci bijeli bi, recimo, mogli na pobjednike parova Celje – Neman, Sepsi – Aktobe, Tobol – Derry City... No, mogu i na težeg protivnika poput Beşiktaşa, Twentea, Legije... No o tom potom, prvo Hajduk u dvije utakmice (10. i 17. kolovoza) treba savladati PAOK.

Uoči utakmice s Grcima treneru Hajduka stigle su loše vijesti, zbog ozljede je za tu, a možda i za uzvratnu utakmicu otpao Rokas Pukštas, najbolji igrač Hajduka u dosadašnjem dijelu sezone. Podsjetimo, Pukštas je bio junak Hajduka u dvije velike pobjede na otvaranju sezone. Protiv Dinama je u 93. minuti glavom zabio za pobjedu od 2:1, a protiv Rijeke je postigao jedini pogodak za minimalnu pobjedu Hajduka. Pukštas je ozlijedio koljeno uslijed nezgodnog pokreta prilikom jednog duela tijekom utakmice s Rijekom na Poljudu. Unatoč boli Rokas je utakmicu s Rijekom odigrao do kraja, no nakon pregleda propisana mu je pošteda.

Osim Pukštasa, Hajduk za utakmicu s PAOK-om neće imati ni Lukasa Grgića. On je već napustio Poljud i na putu je da postane novi igrač Rapida iz Beča. Zbog toga Leko baš i nema puno opcija za veznu liniju, pogotovo jer na Kalika baš i ne računa ozbiljno, i zato je teško za vjerovati da će mu dati šansu u prvih 11 u tako važnoj utakmici. Druga je opcija, vjerojatno najizglednija, da u prvih 11 upadne Benrahou, a Odjidja onda igra povučenije, u paru s Krovinovićem.

VEZANI ČLANCI:

Kako god, Hajduk će protiv Grka imati dobre šanse za prolazak. PAOK jest rezultatski protutnjao Jeruzalemom i s visokih 4:1 (prva utakmica 0:0) postao protivnik Hajduka u 3. pretkolu Konferencijske lige, no i Izraelci su imali svojih šansi, u više navrata spašavao ih je hrvatski vratar Dominik Kotarski. Dobra stvar za Hajduk je što je isključen Douglas Augusto, igrač sredine terena koji daje ritam momčadi PAOK-a i sudjeluje u završnici. Sigurno ga nema u četvrtak na Poljudu, a možda dobije i više od jedne utakmice kazne.

Kontroverzni vlasnik

Sigurno je da Hajduk ima solidnu šansu za prolazak, jer PAOK više nije moćan kao prijašnjih godina. Gazda kluba, kontroverzni ruski biznismen Ivan Ignatjevič Savvidis težak je 1,7 milijardi dolara i zauzima 56. mjesto među najbogatijim Rusima, no invazijom na Ukrajinu izgubio je 300 milijuna dolara. A zbog toga je smanjio i ulaganja u PAOK. Ljetos je prodao kapetana kluba, Islanđanina Sverrira Ingija Ingasona, a zasad nije dovedeno ni jedno značajno pojačanje. Do utakmica s Hajdukom i neće biti. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije