Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSIJEKU SLAVONSKI DERBI

Hajdukova petica za proboj na drugo mjesto

Sesvete Hajduk
Foto: Antonio Bronić/Pixsell
1/7
13.05.2010.
u 19:20

Domagoj Vida oprostio se od osječke publike otpjevavši im pjesmu “Sve birtije obišo sam, smirio se nisam”.


Dugo se Hajduk mučio u utakmici s Croatijom iz Sesveta. Rezultat (2:5) za Splićane sugerira da je pobjeda Hajduka bila rutinska, no nije bilo tako. Hajduku se naime, otvorilo u završnici susreta.

Jer, Sesvećani su do trećeg Hajdukova pogotka bili ravnopravan protivnik. Samo zahvaljujući dvama lucidnim potezima, Senijada Ibričića i Florina Cernata, Hajduk se u Kranjčevićevoj ulici vratio u igru nakon što su Sesvećani poveli u 27. minuti golom Matiasa Zubaka.

Špaco očitao bukvicu


Stoga je Stanko Poklepović, Hajdukov trener, svojim igračima na poluvremenu očitao bukvicu.

- Morao sam tako nastupiti jer htio sam da krenu žešće. Zadovoljan sam, no žao mi je što Ibričić nije stigao Vugrinca na ljestvici strijelaca. Sada se želim odmoriti, a za sljedeću sezonu ova momčad treba remont i samnom ili bez mene u novoj sezoni izboriti Europu. Bit će teže dogodine igrati jer slavimo sto godina kluba - istaknuo je Špaco. 
Ibro je jučer zabio triput. Iz slobodnjaka, s bijele točke i iz igre. I jedan pogodak nedostajao mu je da na ljestvici najboljih dostigne Davora Vugrinca (18).

- Ovo su možda i moji posljednji pogoci u HNL-u, no klub će odlučiti - kazao je Ibričić.

A Kranjčevićevu ulicu su pohodili skauti iz Turske koje je doveo Milan Rapajić. Neslužbeno zagrizli su za Senijada Ibričića.

Cernat je lucidnom reakcijom zabio za 2:1 i tako naveo vodu na Hajdukov mlin. Osim Ibričića u strijelce se upisao i Duje Čop u 89. minuti, a mladi debitant, Hajdukov vratar Dante Stipica u sudačkoj je nadoknadi promašio loptu i omogućio Peri Pejiću da zabije gol za Croatiju.

U slavonskom derbiju Osijek je slavio protiv Cibalije pobjedu 2:0, pa su Vinkovčani prepustili 2. mjesto Hajduku. Vidaković je “načeo” goste, a dokrajčio ih je Miličević. Domagoj Vida oprostio se od Gradskog vrta, ali bez pljeska.

Vidin bećarac za oproštaj

Steinbrückner je napravio propust jer kapetana nije povukao čak ni u trenutku kada je utakmica bila odlučena. Klub je Vidi darovao sliku, a od navijača dobio je “Kohortino srce”, nagradu za igrača sezone.

Kapetan je uzvratio bećarcem: “Sve birtije obiš”o sam, smirio se nisam”. Nogometaši Zadra osvojili su tri možda i ostanka u ligi vrijedna boda u igri protiv ne osobito raspoloženog Zagreba (1:0). Inter je s 4:2 svladao Lokomotivu.

- Već u desetoj minuti mogao sam promijeniti dva igrača iz obrane. U nastavku smo bili bolji, no žao mi što nas sudac nije štitio - kazao je Roy Ferenčina, trener Lokomotive.

A trener Intera Ilija Lončarević kazao je:

- Ja sam svoju misiju u Zaprešiću završio, a vidjet ćemo hoću li ostati sljedeče sezone kao trener. - kazao je Ilija Lončarević.

Komentara 2

EU
EUPatriot
07:57 14.05.2010.

Domagoj Vida se oprostio uz pjesmu “Sve birtije obišo sam, smirio se nisam” i ta pjesma bi mogla biti baš primjerena i za vatrene iz reprezentacije kada če početi SP 2010..

12
12foryou
22:16 13.05.2010.

bravo bili. ajmo sad nagodinu uvatiti formu na pocetku sezone a ne na polovici sezone i doci cete tamo di vam je i misto. na vrhu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije