Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Netko laže...

Hajduk: Tražio je 375 tisuća eura; Križanac: Igrao bih za 120 tisuća eura po sezoni

'26.01.2011.,Split - Park Mladezi .Presica povodom dolaska Ivice Krizanca u nogometni klub Split . Photo: Nino Strmotic/PIXSELL'
'Nino Strmotic/PIXSELL'
26.01.2011.
u 20:26

U Poljudu tvrde da je Križanac tražio povlastice i ulogu sportskog direktora.

Cijela priča stane u jedno pitanje - što se dogodilo, zbog čega nije završio u Hajduku? Križanac je bio otvoren do kraja.

Nekad je i euro velik

– Prvi put smo se našli u nedjelju u Solinu, dogovorili smo se neke stvari. Pa smo se opet našli u utorak u Poljudu, ali ono što smo se dogovorili u Solinu nije bilo tako. Ponosan sam i želim da se poštuje ono što je dogovoreno, a to ljudi u Hajduku nisu napravili – rekao je Križanac.

Iznio je konkretne brojke.

– Pristao sam igrati za Hajduk za 120 tisuća eura po sezoni plus 4000 eura po nastupu. Veći dio prihoda mogli bi mi donijeti nastupi po utakmici, a na kraju se postavilo pitanje je li to bruto ili neto. Mala je razlika, ali bitan mi je princip, pa mi je i euro velik u takvim situacijama – rekao je Križanac, koji će u Splitu igrati za 30-ak tisuća eura po sezoni.

Hajduk je čekao Križančev istup i potom se oglasio preko predsjednika Josipa Grbića i odvjetnika Vinka Radovanija.

– Iznos koji je Križanac tražio Hajduku nije bio prihvatljiv. Tražio je 375 tisuća eura i još neke povlastice koje odstupaju od našeg pravilnika ponašanja. Uvjereni smo da se još prije dogovorio sa Splitom. Na prvim pregovorima kazao nam je da mu je Split ponudio stan i naknadu, pa je ovo bio njegov veliki marketing – rekao je Grbić, a Radovani dodao.

– Tijekom pisanja ugovora čuo sam se s Križancem, ugovor je napisan na 120 tisuća eura godišnje i 5000 eura bruto po utakmici. S nama je bio i Vučević, dogovarali su se da će Križanac ići na pripreme. Čekali smo njegova odvjetnika, a onda je u međuvremenu nazvao predsjednika Grbića i tražio 375 tisuća eura po sezoni – kaže Radovani.

Tražio je noćne izlaske

Grbić je istaknuo.

– Trener mi je rekao da mu je Križanac kazao da ne može ići u karantenu dulje od dva-tri dana, da je naučio izlaziti van i nakon vremena koje je dopušteno, pa smo mu rekli da ćemo o tome posebno raspravljati. Također, imao je ambicija da postane Hajdukov sportski direktor. Rekao sam mu da na tim osnovama ne možemo razgovarati jer ne znamo što nosi budućnost – kazao je Grbić.

Dolazak Križanca trijumf je Slavena Žužula nad Kerumom

Splitov predsjednik Slaven Žužul, bez obzira na to koliko je platio za dovođenje Križanca, dao stan ili cijelu zgradu, sjao je od zadovoljstva. To je njegova pobjeda nad Hajdukom, njegov trijumf nad Željkom Kerumom koji je pozelenio od muke što Križanac nije došao u Poljud. Čak je i Žužulova supruga došla na predstavljanje Križanca i oduševljeno pljeskala. Teatra nije nedostajalo, Žužul je zašutio.

– Hoću namjerno malo tišine. Znate, tišina je živa, puno velikih misli i događaja počinje tišinom – uživao je Žužul u svom velikom trenutku naglasivši da se ponosi, da je sretan što je Križanac odlučio potpisati za Split.

Potom se nekoliko minuta pričalo o odnosu Hajduka i Križanca, što se predsjedniku baš i nije svidjelo, pa je dao signal da se razgovor o Hajduku, naravno uz tople riječi, zaključi.

Ključne riječi

Komentara 9

IV
ivaan
21:45 26.01.2011.

a ko me sad vjerovat

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
22:30 26.01.2011.

taj Križanac je qurchina od igrača koji se sam nudio okolo.... kad ga nije nitko htio... dobar je i Hajduk...

NI
nidjomidjo
14:43 27.01.2011.

Križanac u Split, Mješanac u Hajduk...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije