Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJNA SEZONA

Hajduk potpisao novi ugovor s važnom mladom nadom: Želja je da postanemo prvaci!

Foto: Miro Gabela/Hajduk.hr
1/3
30.11.2023.
u 13:22

Ostvario mi se san kada sam zaigrao za prvu momčad Hajduka, zadovoljan sam što sam tu, bilo je teško, ali dat ću sve od sebe da budem još bolji - rekao je hrvatski U-21 reprezentativac nakon potpisa novog ugovora

Mladi reprezentativac Hrvatske Niko Sigur potpisao je danas na Poljudu novi ugovor s kojim je produžio vjernost Hajduku do ljeta 2028. godine.

Nova je ovo dobra vijest za Hajduk samo nekoliko dana nakon što je vjernost splitskom klubu produžio i nadareni Amerikanac Rokas Pukštas.

Sigur je dvadesetogodišnji desni bek bijelih koji podjednako dobro igra i na poziciji veznog igrača. Ušao je na mala vrata u prvu momčad početkom ove godine te je od tada postao njezin vrlo važan kotačić i neizostavan član.

U Hajduk je stigao iz kluba partnera Kalcer Radomlje, najprije je nastupao za juniore, a prilikom prelaska u prvu momčad pokazao je zavidnu brzinu prilagodbe na zahtjeve seniorskog nogometa.

Pozvan je u U-21 reprezentaciju Hrvatske gdje je također vrlo brzo postao standardan član prve momčadi kod bivših izbornika, ali i sadašnjeg izbornika Dragana Skočića.

Foto: Miro Gabela/Hajduk.hr

Za Hajduk je Sigur upisao ukupno 27 službenih nastupa, od čega se 25 puta našao u početnoj postavi. S Bijelima je u prošloj sezoni osvojio trofej pobjednika SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. 

- Niko Sigur je posredovanjem Hajduka iz Kanade stigao na probni period u naš klub partner Kalcer Radomlje, gdje je pokazao kvalitetu i zadržao se pola godine, nakon čega je prebačen u našu Akademiju, odnosno u juniorsku momčad. U kratkom roku zbog njegovih nogometnih kvaliteta, psiholoških karakteristika i odličnih motoričkih sposobnosti prebačen je u prvu momčad -  kazao je ovom prilikom Hajdukov sportski direktor Mindaugas Nikoličius, te dodao:

- Radi se o izrazito polivalentnom profilu igrača kojem je osnovna pozicija desni bek, a alternativna zadnji vezni gdje također može vrlo kvalitetno odigrati i odgovoriti svim taktičkim zahtjevima, što treneru daje dodatne mogućnosti korištenja igrača na više pozicija u različitim sustavima igre. Niko konstantno pokazuje progresiju kvalitete igre, ali i izražen pobjednički mentalitet te ogromnu želju za radom i napredovanjem. Uz sve nabrojano, igrač posjeduje ogromno samopouzdanje, visoku razinu kompetitivnosti i generalno sve elitne psihološke karakteristike.

 - Sretan sam što sam potpisao novi ugovor s najvećim hrvatskim klubom. Uzbuđen sam zbog svega onoga što je pred nama, moja želja je da postanemo prvaci. Ostvario mi se san kada sam zaigrao za prvu momčad Hajduka, zadovoljan sam što sam tu, bilo je teško, ali dat ću sve od sebe da budem još bolji. Hvala navijačima, puno mi znači njihova podrška, mogu im obećati da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo naše ciljeve - kazao je Sigur nakon potpisa ugovora.

Ključne riječi

Komentara 2

ST
sttipe
20:52 30.11.2023.

Napokon se radi dobro. Triba nabavit 2 potentna mlada beka, da dile minutažu s ovim strancima, i da Niko, Rokas, i Žaper, mogu više utakmica zaredom skupa igrat, i uigrat se kako triba!! Ja bi volija da i Vrcića dodaju prvoj momčadi! Prijašnje uprave, su ovakve igrače odma prodavale, i nije ih bilo briga ko će nama igrat..

OT
otrovnijezik
14:25 30.11.2023.

Trebali ste onda potpisati sa hadezejom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije