Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVJU NAKON UTAKMICE

Gvardiol: Imao sam problema s ozljedom, ali nekako sam se našao u početnoj postavi

Champions League - Real Madrid v Manchester City
Foto: Acero
1/7
10.04.2024.
u 11:00

"Stvarno ne znam što bih rekao. Moram biti pošten i reći da mi je prvi dodir u toj akciji bio jako loš, nisam htio riskirati da izgubim loptu pa sam rekao sam sebi da ću pucati", rekao je Joško Gvardiol o svome prvijencu za Manchester City

Prva utakmica četvrtine finala Lige prvaka između Real Madrida i Manchester Cityja završila sa šest pogodaka i bez pobjednika. City je poveo već u 2. minuti pogotkom Bernarda Silve, ali autogol Rubena Diasa u 12. minuti donio je izjednačenje. Preokret je osigurao pogodak Rodryga svega dvije minute kasnije. U 68. minuti izjednačio je City pogotkom Phila Fodena, a sjajan gol Joška Gvardiola u 71. minuti donio je drugi preokret na utakmici. Federico Valverde postavio je konačan rezultat u 79. minuti.

Hrvatski nogometni reprezentativac tako je zabio svoj prvi pogodak za Manchester City od svog dolaska u klub prošloga ljeta za 90 milijuna eura. Vatreni je odigrao izvrsno, a SofaScore mu je dao najvišu ocjenu susreta. Gvardiol je tako potvrdio sjajnu formu u obrambenom i napadačkom dijelu koju je pokazao u domaćim susretima protiv Aston Ville i Arsenala, u kojima je potpuno neutralizirao neke od najboljih napadača engleskih travnjaka. Nakon utakmice dao je izjavu za klupsku televiziju.

VIDEO Modrić napušta Real, ali ostaje u Europi: Kapetan vatrenih je dobio fantastične ponude dva giganta'

"Pridružio sam se ovom klubu jer želim biti na vrhu, zbog grba kojeg nosimo na prsima. Pokazali smo svijetu mnogo puta tko smo i koje su naše kvalitete. Više sam nego sretan što mogu biti dio ovog kluba te sam presretan što sam zabio svoj prvi gol", rekao je Gvardiol pa objasnio kakav je osjećaj igrati na slavnom Santiago Bernabeu:

"Prošle sezone sam bio ovdje s RB Leipzigom i na kraju sam ostao na klupi. U zadnja 24 sata imao sam probleme s preponom i nisam znao hoću li startati ili ne, ali na kraju se toliko toga izdogađalo i nekako sam se našao u početnoj postavi. Malo sam razočaran s time kako smo primili zadnji gol, prelagano smo to dozvolili, ali to je nogomet i trebali bi biti zadovoljni s ovim rezultatom jer nas još čeka uzvratna utakmica kod kuće".

Otkrio je i što je trener Pep Guardiola rekao svojoj momčadi na poluvremenu: "Razgovarali smo o tome da se ima igrati još 45 minuta i cijela utakmica kod kuće. Rekao je da samo trebamo ostati fokusirani na način kako igramo te da ne gubimo glavu zbog trenutnog rezultata. To smo i napravili te na kraju odigrali jako dobru utakmicu danas."

"Nitko ne bi trebao biti iznenađen Fodenovim golom. Ima kvalitetu koju pokazuje u svakoj utakmici. A moj gol? Stvarno ne znam što bih rekao. Moram biti pošten i reći da mi je prvi dodir u toj akciji bio jako loš, nisam htio riskirati da izgubim loptu pa sam rekao sam sebi da ću pucati. Nekako sam uspio zabiti", rekao je o golovima koji su postavili konačan rezultat nakon nesretnog prvog poluvremena te na kraju dodao:

Foto: SofaScore

 

"Zahvalni smo svim navijačima koji su putovali u Madrid i na njihovoj podršci. Nadam se da se svi vidimo ponovno u subotu protiv Lutona. Ne razmišljam sada o uzvratnoj utakmici jer nas čeka utakmica za vikend. Korak po korak. Moramo se oporaviti dobro i biti spremni za sljedeći izazov."

GALERIJA Ovo je popis najskupljih hrvatskih igrača. Jednom vatrenom cijena je drastično skočila

Champions League - Real Madrid v Manchester City
1/13

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije