Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIŠEMILIJUNSKI TRANSFER

Francuz koji je mogao među vatrene ima novi klub: 'Prije će u Hrvatsku vojsku nego u reprezentaciju'

FRA, Ligue 1, Paris Saint Germain vs RC Strasbourg Alsace
Foto: EXPA/ Pressesports/ Bernard Papon
1/5
12.01.2023.
u 18:32

Thomasson je upravo potpisao s Lensom, a Strasbourg će sigurno biti zadovoljan dobivenom odštetom. Svojevremeno je završio na jednom popisu sastavljenih od igrača koji sjajno nastupaju u inozemstvu, ali nemaju mjesto u hrvatskoj reprezentaciji.

Adrien Thomasson (29) manje je poznato ime široj domaćoj nogometnoj javnosti, ali dio dobro upućenih navijača vjerojatno je čuo za  francuskog veznjaka hrvatskih korijena. Iako je cijelu dosadašnju karijeru proveo u rodnoj zemlji, na Transfermarktu mu uz zastavu Francuske stoji i ona Lijepe naše. Naime, Thomassonova majka je Hrvatica pa bi, u nekom drugom scenariju, Adrien možda zaigrao i za vatrene.

>> Luki Modriću zazvonio je telefon. Uslijedila je nevjerojatna ponuda kakvu sigurno nije očekivao

U svakom slučaju, ne radi se o igraču upitnih igračkih kvaliteta, jer upravo je ostvario transfer u RC Lens, koji je Strasbourgu za njegovu usluge platio oko četiri milijuna eura. Ondje je sveukupno odigrao čak 156 utakmica kroz četiri i pol sezone, uz 28 pogodaka i 19 asistencija. Strasbourg može biti zadovoljan poslom jer se njima prethodno pridružio bez odštete. 

Karijeru je započeo u Évianu, gdje se kroz akademiju probio do prve momčadi, da bi 2015. za 800 tisuća eura prešao u redove prvoligaša Nantesa. Po vokaciji napadački vezni ili krilo, igrao je iza tragično preminulog napadača Emiliana Sale te za momčad u više od 100 nastupa zabio 13 golova, uz 11 asistencija. 

28.12.2022, Parc des Princes, Paris, FRA, Ligue 1, Paris Saint Germain vs RC Strasbourg Alsace, 16. Runde, im Bild verratti (marco), thomasson (adrien) // during the France Ligue 1 16th round match between Paris Saint Germain and RC Strasbourg Alsace at the Parc des Princes in Paris, France on 2022/12/28. EXPA Pictures © 2022, PhotoCredit: EXPA/ Pressesports/ Bernard Papon *****ATTENTION - for AUT, SLO, CRO, SRB, BIH, MAZ, POL only***** Photo: EXPA/ Pressesports/ Bernard Papon/EXPA
Foto: EXPA/ Pressesports/ Bernard Papon

Tijekom njegovog mandata u klubu, Thomasson je završio i na jednom popisu sastavljenih od igrača koji sjajno nastupaju u inozemstvu, ali nemaju svoje mjesto u hrvatskoj reprezentaciji. 

- Brz i moderan igrač u oba pravca prije će dobiti poziv u Hrvatsku vojsku nego u hrvatsku reprezentaciju - napisao je 2016. portal nogometplus.net.

U međuvremenu se ništa nije promijenilo i prilika da Thomasson obuče kockasti dres ostaje tek možda puka želja igrača. Prema Transfermarktu vrijedi pet milijuna eura, a s Lensom je potpisao do ljeta 2026. godine. U novoj će sredini nositi broj 28. 

Komentara 6

LA
lajh1985
18:59 12.01.2023.

Ste scupali clanak star 7 godina...pa ovoga se valjda ni ovaj ne sjeca da je to izjavil kak davno bilo

DE
derin
00:45 13.01.2023.

Prvi glas. Momku nek je sretno, nije na odmet malo ga popratiti.

AN
AntePortas9
22:20 12.01.2023.

Za igrati u reprezentaciji Hrvatske treba mnogo, mnogo više od puke Domovnice. Potrebniji je on Francuzima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije