Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKE CIFRE

FOTO Evo najskupljih momčadi Mundijala: Hrvatske nema u top 10, Srbija odmah iza nas

Rijad: Prijateljska utakmica, Saudijska Arabija - Hrvatska
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
17.11.2022.
u 17:48

Na popisu očekivano prednjače Englezi. Milijardu i više eura vrijedi čak šest reprezentacija. Pogledajte gdje su vatreni i tko je naš najskuplji igrač.

Međunarodni centar za sportske studije, CIES, objavio je popis najvrjednijih, odnosno najskupljih reprezentacija koje će nastupati na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Na prvom mjestu nalazi se Engleska s cifrom od 1.5 milijarde eura, dok je drugi Brazil s 1.4 milijarde. Slijede svjetski prvaci Francuska (1.3 mil.), Španjolska (1.2 mil.) te Portugal (1.1 mil.). Nijemci su na ravno milijardu eura.

Napomenimo kako se u grafici potkrala greška, jer na njoj piše da je riječ o funtama, ne eurima, što nije točno.  

No, gdje je Hrvatska? Na službenim stranicama CIES-a vatreni se nalazi na 11. mjestu. Vrijedni su 478 milijuna eura, a ispred nas je Belgija, protivnik iz skupine, čija se vrijednost procjenjuje na 562 milijuna eura.

Joško Gvardiol naš je najskuplji igrač s cifrom od 110 milijuna eura.

SP KATAR: DETALJAN VODIČ - RASPORED I SATNICA SVIH UTAKMICA

Srbija je odmah iza izabranika Zlatko Dalića, na 12. mjestu s vrijednošću od 404 milijuna eura. 

Cijeli popis pogledajte OVDJE.

>> VIDEO: Goran Vlaović: Nacionalni stadion je veliki problem, Boban je otkrio da se na tome ozbiljno radi

 

Komentara 6

Avatar antikomunist6
antikomunist6
18:57 17.11.2022.

Za mene je uvijek naša, hrvatska vrijednost jedino usporedljiva s zapanim civilizacijama. Po tome se i ravnam i gledam tko je to ispred nas. Sve druzgo mi je apsolutno bespredmetno. Pogotovo kada se nameće.

DU
Deleted user
18:29 17.11.2022.

Bitno da.je Srbija spomenuta u naslovu.Kad će te nas prestati zamarati komšilukom? Koga briga gdje je Srbija na SP i inače? Nadam se da će ih Brazil i Šiptarska dobro isprašiti.Doduše od Vatreni vjerojatno prolaze grupu ali ispadaju u idućoj rundi di nas čeka Elf ili Furija.

VO
Votum
19:07 17.11.2022.

Gospetiblažene ima li dana da vi Srbiju ne krpate uz Hrvatsku, na sve ***ne moguće načine!? Pa daj shvatite više, **ba vas gazda, da Hrvate ***c boli za Srbiju i Srbe!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije