Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŽU RUSI U 3. kolu vaterpolske lige Jugu u goste stiže Spartak Lukoil

Fatović: Pobjeda nam donosi mirniji nastavak ovog natjecanja

17.01.2009.
u 11:57

Vaterpolisti Juga igraju vrlo važnu utakmicu 3. kola vaterpolske lige. Važna utakmica
S početkom u 18 sati na bazenu u Gružu gostuje ruski Spartak Lukoil, a eventualnom pobjedom dubrovački vaterpolisti bili bi korak bliže prolasku u drugi krug, odnosno nastupu u četvrtfinalu Eurolige.

Trener Juga Elvis Fatović već duže vremena tu utakmicu ističe kao jednu od važnijih u ovom djelu sezone.

– Definitivno se radi o vrlo važnoj utakmici, jer bismo pobjedom mogli otvoriti vrata četvrtfinala i lakše ići prema tri preostale utakmice u Euroligi. No, isto tako eventualni poraz bi nas mogao dosta koštati. Spartak je jaka momčad prepuna iskusnih igrača, a ono što ih krasi je čvrsta, agresivna igra koja ponekad opasno pleše po rubu dopuštenog. No, mi smo imali dovoljno snimki njihovih nastupa i pripremili se za sve što nas danas čeka – rekao je Fatović.

Rusi su u dosadašnja dva kola ostvarili jednu pobjedu i jedan poraz. Pomalo iznenađujuće, u prvom kolu su svladali zemljake iz momčadi Šturma, dok su doživjeli uvjerljiv poraz od talijanskog Pro Recca.

Hajdukovci na tribinama
Momčad je uglavnom sastavljena od ruskih igrača, a neku veliku zvijezdu nemaju. No, Dubrovčani u taj susret ulaze kao favoriti i sve ovisi o njihovoj igri.

– Imamo problema s bolesti igrača, pa još ne mogu reći tko će danas biti u zapisniku. Razmišljao sam o igri sa tri sidruna, ali je Seman ovih dana malo bolestan, baš kao i Paulo Obradović. Tek u nedjelju ujutro, na osnovi zdravstvenog kartona, sastavit ćemo momčad koja će igrati utakmicu – istaknuo je Fatović.

Inače, tu utakmicu gledat će i prvotimci Hajduka koji borave u Dubrovniku u sklopu svojih priprema. Uz njih, na tribinama će se naći i velik broj vaterpolskih zaljubljenika.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije