Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON ISPADANJA

Duvnjak pričao o Euru i izborniku Perkovcu: 'Njegove izjave neću komentirati'

Koeln: Susret Njemačke i Hrvatske na Europskom prvenstvu u rukometu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/6
26.01.2024.
u 21:45

"Golmani su nam 'spašavali guzicu' na ovim utakmicama, stvarno su bili fenomenalni. Da mi je netko rekao da ćemo imati golmana s 12 obrana svaku utakmicu, rekao bih da sigurno idemo u borbu za medalje", rekao je Domagoj Duvnjak o izvedbama Dominika Kuzmanovića i Mateja Mandića

Hrvatska rukometna reprezentacija je Europsko prvenstvo u Njemačkoj zaočela fantastičnom pobjedom protiv Španjolske. Zabrinutost je zamijenila uzbuđenje nakon remija sa nominalno slabijom Austrijom, ali sve se doimalo u redu nakon slavlja nad Rumunjskom. Zatim su u drugom krugu uslijedili porazi od Francuske, Mađarske i Islanda. Sve je okončano gorko-slatnim slavljem nad domaćinima Njemačkom. U petak je o svojom iskustivima pričao kapetan reprezentacije, Domagoj Duvnjak.

"Nije se još sleglo, bio bih najsretniji da jednom tu dođem s medaljom i da možemo pričati. Poslije devetog mjesta, jedanaesto, neuspjeh definitivno. Svi smo se nadali da ćemo ući u borbu za medalje, ali dogodilo se suprotno", rekao je Duvnjak u studiju RTL-a pa nastavio:

GALERIJA Hrvatska svladala Njemačku! (30-24) Nevjerojatni Kuzmanović napravio čudo u Kolnu

Koeln: Susret Njemačke i Hrvatske na Europskom prvenstvu u rukometu
1/11

"U reprezentaciji je uvijek dobra atmosfera. Radilo se dobro, malo su nas te bolesti unazadile, Martinović je pet dana bio u sobi kao i Lučin, Kuzmanović završio u bolnici, to nije jednostavno. Otišli smo s dobrim osjećajem što smo pokazali protiv Španjolske. Ali to je jedna utakmica u 20 godina da nam ide sve od ruke."

"Osobno sam poslije utakmice pokušavao naći način da stišamo euforiju, da imamo još dvije utakmice u grupi jer ta Austrija nije bezazlena. Vodili smo tri razlike tri minute do kraja, možda nas je poljuljao na kraju to što su nas stigli pa je možda pao malo moral. Zapitaš se je li naše pravo lice Španjolska ili Austrija, a Austrijanci su odigrali fenomenalan turnir", objasnio je Duvnjak pa se osvrnuo na poraze u drugome krugu natjecanja:

"Izgubili smo dva razlike na kraju, nažalost sam se razbolio prije te utakmice i ostao u sobi pet dana. Nije lako gledati ispred laptopa, a utakmica je stvarno bila dobra. Mogla je otići na našu stranu, nažalost nije, a onda su došle utakmice protiv Mađarske i Islanda gdje jednostavno reprezentacija ovakve kvalitete si ne smije dopustiti takve dvije utakmice. Teško je to objasniti ili naći razloge. Falilo je energije, ono što smo imali protiv Španjolaca kad je klupa bila non-stop na nogama, govor tijela je bio drugačiji. Je li došlo do umora, nesigurnosti ili na kraju krajeva i straha što moraš dobiti tu utakmicu. Hoćeš, nećeš, uvuče se fizički i psihički umor pa se teško 'vaditi'. Dečki su odmah rekli poslije Mađarske da nismo smjeli izgubiti, bila je to jedna od lošijih utakmica Mađarske na prvenstvu."

VEZANI ČLANCI:

Pred vratima su kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu.  "Ono što je predivno je jedno zajedništvo koje nas krasi dugi niz godina, to je ono što daje rezultate. Nažalost, ne znam gdje se nalazimo jer je ovo četvrto ili peto prvenstvo bez borbe za medalje. Nadam se da ćemo proći kvalifikacije za Olimpijske igre i dao dragi Bog da se vratimo s medaljom. Očito nešto ne funkcionira, a treba se napraviti detaljna analiza i to pitati struku. Gdje se pogriješilo i gdje smo zapeli. Nisu to ni mladi dečki, oni nemaju puno turnira iza sebe, a sigurno će im ovo pomoći za budućnost, uvijek će se moći sjetiti toga i iskustva koje su dobili. Imamo veliki zalog za budućnost počevši od dva golmana za idućih deset godina da se Hrvatska vrati tamo gdje joj je mjesto", rekao je i osvrnuo se na zvijezde momčadi, vratare Mateja Mandića i Dominika Kuzmanovića:

"Ovo je prvo prvenstvo gdje mi ne pričamo o golmanima, nažalost su nam 'spašavali guzicu' na ovim utakmicama, stvarno su bili fenomenalni. Da mi je netko rekao da ćemo imati golmana s 12 obrana svaku utakmicu, rekao bih da sigurno idemo u borbu za medalje."

Rukomet se kroz godine promijenio. Igra je puno brža, ali razvijaju se i igrači. Problem su hrvatskoj reprezentaciji predstavljale tehničlke pogreške. Njih u klubovima lakše izbjegavaju, no u ovakvim ekipama to je nešto zahtjevniji posao.

VEZANI ČLANCI:

"Rukomet se u zadnjih nekoliko godina ubrzao, a u Bundesligi gdje ja igram se igra taj rukomet. U klubu praktički cijelu godinu treniraš s istim igračima pa imaš manje tehničkih grešaka, a ovo što smo mi radili, morate znati da smo izgubili Ivana Martinovića koji je dugi niz godina igrao s Cindrićem i Karačićem pa su došli Karačić i Srna s 10 dana priprema, ne znam kad su Zvone, Cindra i Klarica zajedno pa izgledaju kao početničke greške. Vodiš 18-16 protiv Islanda, sve je dobro pa napravimo takvih šest gluposti gdje igraču damo loptu u ruke, oni naprave šest kontri i ti gubiš četiri razlike", rekao je Duvnjak pa zaključio:

"Moglo je više ove godine, rezultati su nam se poklopili, ne znam kad se dogodilo da se s pet bodova uđe u polufinale. Zato sam odmah rekao nakon Nijemaca da sam tužan, razočaran i ljut jer smatram da smo bolji od Njemačke i da bi oni bili u velikoj nervozi i grču pred 20 tisuća ljudi."

U studiju je trebao izbornik Goran Perkovac, ali nije bio u mogućnosti pojaviti se. Nakon bolnih poraza u drugom krugu počelo se spekulirati o njegovom odlasku s klupe, ali po završetku prvenstva rekao je da sigurno ostaje i ustvrdio da ima potporu.

VEZANI ČLANCI:

"Suradnja je bila korektna. Mene cijeli život vuče ona da je trener - trener. Odgovoran za cijelu ekipu, nije bilo nikakvih problema, imali smo fenomenalnu atmosferu. Da se razumijemo, ti imaš 20 igrača na pripremama, da ne ulazimo u taktiku sad, najbitnije je da smo otišli na prvenstvo kao ekipa i vratili se kao ekipa, život teče dalje", objasnio je Duvnjak, ali nije želio komentirati izbornikove izjave kako bi 'on i Valter Matošević mogli igrati u Hrvatskoj ligi' i da 'naši igrači moraju dodatno raditi na sebi'.

"Ne želim komentirati takve izjave jer mislim da nema smisla. Tko sam ja ovdje da komentiram izbornikove izjave? Ono što mogu komentirati je ono što se događalo na terenu. Osjećam se dobro, igram u klubu, imam super odnos s trenerom Jichom. Bilo to deset, 20 minuta, to me čini sretnim. Nadam se da mogu pomoći, ako ne igrački, onda s iskustvom", rekao je Duvnjak i rekao vidi li sebe u poziciji trenera i izbornika:

"Ne. To me puno ljudi pita, a mislim da je to jedan od težih poslova. Imaš 16 različitih glava, svatko od igrača želi nešto drugačije i to je teško uklopiti u jedan tim. Gubiš vremena na videa, analize, daleko si od obitelji, trenutno s ovog stajališta - ne. A što se tiče ostanka u reprezentaciji, volio bih odigrati još jedne Olimpijske igre, onda ćemo vidjeti za dalje."

VIDEO Rukometaši očarali svijet: Jedan podatak otkriva težinu španjolskog poraza

Komentara 2

Avatar razbojnik404
razbojnik404
22:43 26.01.2024.

Domagoj Tebi puno hvala za sve što si dao za hrvatski rukomet. Uvjeren sam kako nema ni jednog objektivnog navijača Hrvatske koji se ne bi složio da si jedinstven igrač i velika ljudska poštena duša iz naše ravne Slavonije. Nadam se da ćeš biti na slijedećim Olimpijskim igrama, a možda jednog dana baš Ti zasjedneš na mjesto onog čovjeka koji će određivati daljnje uspjehe hrvatskog rukometa.

Avatar HR-Nevini-Vitez
HR-Nevini-Vitez
23:46 26.01.2024.

Duvnjak pričao o Euru i izborniku Perkovcu: 'Njegove izjave neću komentirati jer sa dečkima slavimo savremeni domoljubni pothvat 11. mjesto na EP'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije