Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP RUKOMET 2024.

Veliko finale! Francuzi čekaju deset, a Danska 12 godina na novo europsko zlato

Koeln: Susret Francuske i Švedske u polufinalu Europskog prvenstva u rukometu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
28.01.2024.
u 09:14

U susretu za treće mjesto igrat će domaćin Njemačka i Švedska. Posljednju medalju na europskim prvenstvima Njemačka je osvojila 2016. godine kada su u Poljskoj bili prvi. Švedska je lani osvojila zlato, a danas se bore za svoju sedmu medalju na europskim prvenstvima

U današnjem finalu Europskog prvenstva u rukometu igrat će Francuska i Danska. Francuzi će loviti svoj četvrti, a Danci treći naslov. I jedni i drugi odavno nisu bili na europskom tronu, Francuska čeka na naslov deset, a Danska 12 godina. Naravno, u međuvremenu su ove dvije reprezentacije osvajale olimpijska i svjetska zlata. Način na koji je Švedska izgubila od Francuske u polufinalu dugo će se prepričavati. Minutu prije kraja Švedska je imala 27:25, Francuska je smanjila, a trideset sekundi prije kraja švedski izbornik uzeo je time-out. I umjesto da dogovore akciju, Gottfridsson je rekao – ja ću odlučiti, pustite mene.

Tko bi se mogao usprotiviti želji MVP-a s posljednja dva europska prvenstva? Uzeo je Gottfridsson loptu, krenuo prema francuskim vratima, ali napravio je korak više, Francuska je dobila loptu i malu šansu. Švedska se dobro branila i jedino što je Francuska uspjela jest izboriti deveterac u posljednjoj sekundi. Prandi je uzeo loptu i pogodio za produžetak u kojem su kasnije Francuzi slavili. Švedska je uložila žalbu na taj Prandijev pogodak. Šveđani smatraju da su makedonski suci Slave Nikolov i Gjorgji Načevski trebali spornu situaciju pregledati na videu.

GALERIJA Hrvatska svladala Njemačku! (30-24) Nevjerojatni Kuzmanović napravio čudo u Kolnu

Koeln: Susret Francuske i Švedske u polufinalu Europskog prvenstva u rukometu
1/11

"Žalba je podnesena zbog nekorištenja videopregleda (VR) za provjeru posljednjeg slobodnog udarca za Francusku u 60. minuti utakmice. Nakon pomne procjene situacije povjerenstvo je odlučilo da je korištenje VR tehnologije diskrecijsko pravo EHF sudaca, a ne obveza. VR se koristi samo kada suci ozbiljno sumnjaju u donošenje ispravne odluke ili kada nisu u stanju ispravno sagledati situaciju. Isključivo je odluka sudaca ili delegata hoće li koristiti VR", objavio je EHF.

VEZANI ČLANCI.

U susretu za treće mjesto igrat će domaćin Njemačka i Švedska. Posljednju medalju na europskim prvenstvima Njemačka je osvojila 2016. godine kada su u Poljskoj bili prvi. Švedska je lani osvojila zlato, a danas se bore za svoju sedmu medalju na europskim prvenstvima. Pobjednik ovog dvoboja izravno će na Olimpijske igre.

VIDEO Rukometaši očarali svijet: Jedan podatak otkriva težinu španjolskog poraza

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije