Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Polufinala Eura

Švedskoj s pet euromedalja sada prijete Francuzi, Njemačka protiv Danske

Koeln: Hrvatska i Francuska susreli se u drugom krugu EP-a rukometaša
Sanjin Strukic/PIXSELL
26.01.2024.
u 07:00

U prvom polufinalu igrat će Francuska – Švedska, a u drugom Njemačka i Danska. Sva četiri finalista do sada su osvajali medalje na europskim prvenstvima. Švedska ima pet, Francuska tri te Danska i Njemačka po dva naslova.

U Lanxess Areni u Kölnu danas su na rasporedu utakmice polufinala na Europskom prvenstvu rukometaša, kao i utakmica za peto mjesto između Mađarske i Portugala koja doista više ni o čemu ne odlučuje. U prvom polufinalu igrat će Francuska – Švedska, a u drugom Njemačka i Danska. Sva četiri finalista do sada su osvajali medalje na europskim prvenstvima. Švedska ima pet, Francuska tri te Danska i Njemačka po dva naslova.

Od te četiri reprezentacije najviše ukupnih osvojenih medalja ima Danska – sedam, slijede Švedska (6), Francuska (5) i Njemačka (4). Francuska i Švedska samo su jednom igrale u polufinalu u povijesti europskih prvenstava i dogodilo se to baš na zadnjem EP-u u Budimpešti. U spektakularnoj utakmici Švedska je pobijedila s pogotkom razlike, a na utakmici je postignuto 67 pogodaka (34:33).

VEZANI ČLANCI:

Njemačka i Danska do sada su triput igrale u polufinalima. Njemačka je pobijedila dvaput, 2002. (28:23) i 2004. (22:20), a njihov posljednji međusobni susret na EP-ima bio je 2008. kada je pobijedila Danska s 26:25. Inače, Njemačka od ove četiri reprezentacije u završnici najduže čeka na medalju. Posljednju, zlatnu, osvojila je 2016. godine u Poljskoj. Za Njemačku i Švedsku bit će posebno važno tko će od te dvije reprezentacije biti na kraju bolje plasiran.

Naime, kako su Francuska kao domaćin i Danska kao svjetski prvak osigurale izravno nastup na Olimpijskim igrama, tako će izravno na igre Švedska ili Njemačka kao najbolji predstavnik Europe s ovog turnira. Gubitnik će biti domaćin kvalifikacijskog turnira, a u toj skupini trebala bi biti i Hrvatska, Austrija te drugoplasirana reprezentacija s prvenstva Afrike. 

 
 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije