Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova hrvatska zlata

Sofija Hinić i Dora Kozić europske kadetske prvakinje u tekvondou

25.11.2022.
u 23:47

Kozić je djelovala čvrsto i sigurno stigla do 103. medalje Marjana s velikih svjetskih natjecanja. Članica Medvedgrada (Hinić) je pak protutnjala pored konkurencije osvojivši zlato bez izgubljene runde i uz razliku bodova od 96:26

 

Još dok se nisu ni stišale fanfare od medaljaškog pohoda Lene Stojković (zlato) i Ivane Duvančić (bronca) na seniorskom Svjetskom prvenstvu, hrvatski tekvondo se obogatio za dva nova zlata. Ovaj put u kadetskoj konkurenciji. Naime, kadetskim prvakinjama Europe, na natjecanju koje se održava na Malti, postale su Zagrepčanka Sofija Hinić (37 kg) i Splićanka Dora Kozić (55 kg).

A članica zagrebačkog Medvedgrada ostvarila je ono što je trenerica tog kluba Nives Ambruš sportskom direktoru Saveza Peri Josipoviću najavila neki dan u zagrebačkoj zračnoj luci, u prigodi dočeka svjetske seniorske prvakinje Lene Stojković. A Sofija je pomela konkurenciju, u stilu Lene Stojković, bez izgubljene runde, uz ogromnu bodovnu razliku (96:26). U prvom kolu pobijedila je Grkinju Tsitaki (2:0), u četvrtfinalu Britanku Taylor (2:0), u polufinalu Irkinju Ilievu (2:0) a dominirala je i u finalu protiv Azerbajdžanke Javadzade, po rundama je bilo 13:0 i 18:6.

Sofiju je kroz borbe vodio njen klupski trener Divijan-Martin Kelava a u ovom uspjehu zacijelo uživa i Marijana Kelava, koja ju je izgradila kao borca. Nakon Nike Klepac (2016.), Hinić je druga članica Medvedgrada koja je postala kadetska prvakinja Europe.

Da Hrvatska ovo natjecanje otvori sa dva zlata pobrinula se Dora Kozić (55 kg) koja je tako pridonijela raspoloženju unutar reprezentacije. Dora je u prvoj borbi slavila protiv Ukrajinke Miasniankine (2:1) da bi medalju osigurala pobjedom u četvrtfinalu protiv još jedne Ukrajinke Diane Belei (2:0). Polufinalni sraz protiv Srpkinje Petre Golić (2:0) pripao je suvereno Dori, baš kao i finale protiv druge nositeljice, još jednom iz Srbije Jane Lukić (2:0).

Dora je djelovala sigurno, čvrsto i sigurno stigla do novog zlata za marjanovce. Ukupno je to 103. velika medalja kluba, a Dora je 42. sportašica kluba koja se okitila medaljom na najvećim smotrama što dovoljno govori o sustavnom radu splitskog kluba. A s obzirom da u nedjelju nastupaju još četiri marjanovke (Lana Graovac, Maja Srhoj, Klara Uglešić, Petra Uglešić) nemala je vjerojatnost da se trofejni splitski klub neće zaustaviti na 103. medalji s velikih natjecanja.


 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije