Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cro Cop

Ne mogu si zamisliti da to ne radim sve dok sam živ

Cro Cop
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
1/5
17.02.2019.
u 08:42

U 45. godini osjećate protok vremena - kaže Mirko Filipović

Najuspješniji hrvatski MMA borac Mirko Filipović još se jednom kući vraća trijumfalno. Cro Cop je u svom debiju u Bellatoru pobijedio Amerikanca Roya Nelsona jednoglasnom odlukom sudaca.

Borba koja je trajala iscrpljujuće tri runde po pet minuta Mirko je pokazao odličnu fizičku pripremljenost i nastavio svoj niz pobjeda u svojoj MMA karijeri. Naš legendarni borac je trijumfom u Uncasvilleu na Bellatoru 216 izjednačio svoj niz od deset pobjeda u kik-boksu.

– Ako Bog da, doći će i deseta - rekao je nedavno Mirko u intervjuu za Večernji list.

I stigla je - deseta! Borba protiv Nelsona bila je teška i vrlo zahtjevna koju je Filipović sjajno odradio. Dobru formu Mirko održava svakodnevnim treninzima.

– U 45. godini osjećate protok vremena. Premda imam degenerativne promjene na tetivama, bolje se osjećam od svojih vršnjaka. Uostalom, i kada se prestanem boriti, neću prestati trenirati. Naravno da ću neke stvari izbaciti, poput agresivnog hrvanja, nekih bacanja i slično, no ja obožavam trenirati. Moje tijelo postalo je ovisno o fizičkom podražaju i jakom treningu i ne mogu si zamisliti da to ne radim sve dok sam živ - kaže Mirko.

S obzirom na to da se junački odupirete biološkom satu, primjećujete li da vam treba više vremena za oporavak? 

– Nakon treninga se dobro oporavljam, no sve su veće oscilacije u stanju moga tijela. Ima dana kada se ne mogu ustati, kada se jedva spustim do dvorane pa zbog toga budem depresivan, ali već drugi dan probudim se kao novi. Eto, u noći kada se Fjodor borio s Baderom baš sam se loše osjećao jer me sve boljelo, a onda sam napravio neku samoterapiju i bio sam kao novi - dodao je Filipović.

A kada god da bude njegova posljednja borba, mora li ona biti i pobjednička? 

– Teško je to reći. Iako mi vrijeme ne ide u prilog i sve me više pritišću ozljede te mi je tijelo izraubano, u borbi se to neće osjetiti - zaključio je Mirko Filipović koji je protiv Roya Nelsona pokazao veliku izdržljivost i vjerojatno još nije zatvorio posljednju stranicu svoje bogate i uspješne karijere.

>> Pogledajte razgovor s Mirkom Filipovićem na Večernji TV-u

Komentara 18

SX
sudbina x
09:15 17.02.2019.

Pa borio se sa gerijatrom kakav je i sam...Dakle to nije pravi pokazatelj njegove snage...Debeljka bi pobijedio svaki iole spremniji borac...

NI
nisamguzonjinsin
09:33 17.02.2019.

Trening apsolutno da ali dragi Mirko ostavi se ovakvih lakrdija od borbi !

Avatar Vrijeme
Vrijeme
09:31 17.02.2019.

Dobar je Mirko bio, dobro pripremljen, ali i Roy Nelson se bio dobro pripemio. Lijepo ga je bilo ponovo vidjeti u akciji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije