Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREUZIMA VRH

Cristiano Ronaldo obara svjetski rekord. Nitko nema više nastupa za reprezentaciju od njega

KATAR 2022 - Susret Portugala i Urugvaja na Svjetskom prvenstvu
Foto: VIRGINIE LEFOUR
1/4
22.03.2023.
u 23:21

Ako stupi na teren protiv Lihtenštajna, to će mu biti 197. nastup za reprezentaciju. Trenutno je sa 196 izjednačen s Kuvajćaninom Baredom Al-Mutawom, kojeg njegov izbornik nije pozvao.

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo izjavio je da su mu rekordi dodatni motiv, uoči utakmice s Lihtenštajnom u četvrtak, na kojoj bi mogao oboriti svjetski rekord po broju nastupa za reprezentaciju. S ukupno 196 utakmica, portugalski kapetan trenutno dijeli ovaj rekord s kuvajtskim napadačem Baderom Al-Mutawom, 38-godišnjakom koji nije pozvan za prijateljske utakmice Kuvajta protiv Filipina i Tadžikistana.

"Rekordi su mi motivacija, želim postati igrač s najviše odigranih utakmica za reprezentaciju u povijesti, to bi bilo nešto na što bih bio ponosan. Ali ne stajem tu, želim i dalje biti pozvan u reprezentaciju", rekao je napadač saudijskog Al Nassra.

S ukupno 196 utakmica, portugalski kapetan trenutno dijeli ovaj rekord s kuvajtskim napadačem Baderom Al-Mutawom, 38-godišnjakom koji nije pozvan za prijateljske utakmice Kuvajta protiv Filipina i Tadžikistana.

On je svoju prvu utakmicu za Portugal igrao u kolovozu 2003. tijekom prijateljske utakmice protiv Kazahstana, a igrao je na svim međunarodnim natjecanjima od Eura-2004.

Već kralj svjetskih strijelaca u reprezentacijama sa 118 golova, Ronaldo stoga ima priliku kombinirati dva najimpresivnija rekorda u međunarodnom nogometu.

Portuguese Cristiano Ronaldo pictured in action during a soccer game between Portugal and Uruguay, in Group H of the FIFA 2022 World Cup in Lusail Stadium, in Lusail, State of Qatar on Monday 28 November 2022. BELGA PHOTO VIRGINIE LEFOUR Photo: VIRGINIE LEFOUR/PIXSELL
Foto: VIRGINIE LEFOUR

Ronaldo je rekao da je sretan na novom reprezentativnom okupljanju. "Imam još puno za dati reprezentaciji", rekao je 38-godišnji nogometaš dodavši kako ne pravi "dugoročne planove" za nastupe na Europskom prvenstvu iduće godine i Svjetskom prvenstvu 2026.

Krajem studenog prošle godine Ronaldo je napustio Manchester United, da bi nakon Svjetskog prvenstva u Katru i ispadanja njegove selekcije u četvrtfinalu prešao u saudijski Al-Nasr.

Portuguese Cristiano Ronaldo celebrates after scoring during a soccer game between Portugal and Ghana, in Group H of the FIFA 2022 World Cup in Doha, State of Qatar on Thursday 24 November 2022. BELGA PHOTO BRUNO FAHY Photo: BRUNO FAHY/PIXSELL
Foto: Bruno Fahy

Nogometaši Portugala u četvrtak počinju kvalifikacije za Europsko prvenstvo utakmicom na domaćem terenu protiv Lihtenštajna (20.45 sati). Drugu utakmicu u ožujskom ciklusu, Portugal će odigrati tri dana kasnije, na gostovanju kod Luksemburga.

Komentara 1

Avatar ćaćasenevraća
ćaćasenevraća
09:21 23.03.2023.

Najbolji napadač svih vremena. Brzina, nebeski skokovi, desna ili lijeva noga svejedno, glad za golovima. Zabio više golova poslije nego prije 30.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije