Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Henriquezu klupa

Čile u polufinalu, isključeni Urugvajci Cavani, Fucile i izbornik Tabarez!

Čile - Urugvaj, Copa America
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
25.06.2015.
u 08:22

Isla je riješio taj napeti četvrtfinale, u kojem je Čile imao čak 80 posto posjeda lopte!?

Čile je ušao u polufinale Copa Americe nakon pobjede 1:0 nad Urugvajem, pogotkom novog Mandžukićevog suigrača Mauricija Isle u 81. minuti, piše Goal.com. Bila je to vrlo napeta utakmica koju je Urugvaj završio s devet igrača jer isključeni su bili Edinson Cavani i Jorge Fucile, a na tribinama je završio i izbornik Oscar Tabarez.

Cavani je pocrvenio nakon što je pljusnuo Gonzala Jaru, te je tako neslavno završio nastup na Copi. U četvrtfinalu možda nije ni trebao nastupiti jer dan ranije otac mu je uhićen nakon što je pijan usmrtio mladog biciklista. Nagađalo se da će Cavani možda napustiti reprezentaciju, ali ipak je zaigrao. Bolje da nije...

Urugvajski braniči Diego Godin i Jose Gimenez odolijevali su 80 minuta, ali tada je Isla s ruba šesnaesterca pogodio za veliko slavlje domaćina. S obzirom na to da će Čileu suparnik u polufinalu biti pobjednik sraza Bolivija - Peru, finale se smiješi...

Kasnije je isključen i Urugvajev branič Jorge Fucile, a kada je pobjednik Cope iz 2011. već počeo gubiti glavu, s klupe je potjeran i izbornik Oscar Tabarez.

Godin se vratio u početni sastav Urugvaja, dok su Fucile i Cristian Rodriguez zamijenili Alvara Pereiru i Abela Hernandeza. Prvo je poluvrijeme u glavnom čileanskom gradu donijlo malo šansi i puno prekršaja, na trenutke i brutalnih. Urugvaj je prepustio posjed lopte Čileu i vrebao kontre.

Charles Aranguiz i Arturo Vidal pokušali su, ali je golman Fernando Muslera to zaustavio. I drugi je dfio bio sličan, jedino što je Urugvaj opasnije zaprijetio iz prekida, ali Diego Rolan nije se najblje snašao u izglednoj poziciji.

I nakon Cavanijeva isključenja Urugvaj je imao dvije polušanse, ali Isla je riješio taj napeti četvrtfinale, u kojem je Čile imao čak 80 posto posjeda lopte!? Dinamov napadač Angelo Henriquez ostao je na klupi.

Statistiku utakmice Čile - Urugvaj pogledajte na portalu Goal.com.

>>Galerija: Brutalni prekršaji, pljuske i kartoni na Copi

>>Cavani je trebao biti zvijezda, a pokazao je da je - precijenjen

Komentara 1

Avatar petrolio
petrolio
11:52 25.06.2015.

velika sramota za čile što je prošao na ovako prljav način!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije