Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sa samo pet seniora

Cibona rutinski preko Škrljeva a Peras ističe: Mi jesmo iscrpljeni no ovo nam je posao i nema izlika

Foto: Marko Prpić/Pixell
1/8
12.12.2023.
u 20:14

Aleksandar Aranitović (26 koševa), odlični srpski košarkaš s hrvatskom putovnicom, zabio je osam trica, pet već u prvoj četvrtini s čime je igrače Škrljeva zarana razoružao

Košarkaški Cibone su u osmini finala Ćosićeva kupa rutinski svladali Škrljevo (101:75) i tako osigurali nastup na završnom turniru osmorice. Baš kao i u svim premijerligaškim utakmicama, i u ovoj su igrati mogla samo petorica seniora no kako im suparnik nije predstavljao nikakav problem, trenerski tandem Repeša - Krasić omogućio je veliku minutažu i trojici juniora (Ferderber, Bando, Krizmanić) i svi su se upisali u listu strijelaca.

A Cibonine strijelce, u ovoj prilici, predvodio je odlični sprski košarkaš s hrvatskom putovnickom  Aleksandar Aranitović (26 koševa), koji je od svojih osam trica (od 12 pokušaja) pet zabio u prvoj četvrtini (30:13) pa je već tada bilo jasno da će ovo biti igra mačke i miša.

Svoju rolu odigrali razigravač Krešimir Radovčić (18 koševa), jedini raspoloživi centar Domagoj Vuković (16 koševa) te šuter Ivan Majcunić (14 koševa) a jedini cibos s dvostruko dvoznamenkastim učinkom (double-double) bio je Ivan Perasović (20 koševa, 10 skokova) koji nam je kazao:

- Počeli smo utakmicu šuterski sjajno, pogotovo Aranitović koji nas je sve pogurnuo svojih sjajnim šuterskim otvaranjem. Krajem prvog poluvremena smo malo pali no u drugo smo ušli jako te smo, držeći se naših načela, uspjeli izvući laganu pobjedu.

Peras je bio cibos s najvećom minutažom, na parketu je proveo skoro 38 minuta što ga čini umornim ali će reći da ta trenutna situacija ima i svoju dobru stranu.

- Ovo je sigurno prilika za mene da uhvatim bolji ritam, da steknem samopouzdanje. A osjećam da sam se kroz Premijer ligu, u posljednjih nekoliko utakmica, igrački digao. Mi jesmo pomalo iscrpljeni no ovo nam je posao i radeći ga moramo davati sve od sebe, bez izlika.

S druge strane terena nije bilo sretnih lica pa tako niti kod ponajboljeg igrača Škrljeva Karla Uljarevića (9 koševa, 5 asista):

- Ovo danas nije izgledalo dobro. Znali jesmo da je Cibona favorit no mi trenutno nismo u nikakvom ritmu. Loše igramo.

U klubu je došlo i do šok terapije, otišao je dugogodišnji trener Damir Rajković kojeg je naslijedio Edi Dželalija.

- Nije ni novom treneru lako. Moramo se što prije uskladiti, nadam se da ćemo proigrati i osigurati ostanak u Premijer ligi - kazao je Uljarević.

U sastavu DepoLink Škrljeva jedini dvoznamenkasti bili su Ivan Gulin (10 koševa) i Amerikanac Marcus Taylor (12 koševa, 5 skokova) koji je bio daleko od onoga što se od igrača iz kolijevke košarke očekuje.

A Cibona je pak postala sedmi sudionik Final Eighta za kojeg se još ne zna gdje će se igrati. Svoje mjesto među završnih osam dosad ju još osigurali Dubrava, Vrijednosnice Osijek, Zadar, Dinamo, Kvarner 2010  i Cedevita Junior. A osmog putnika dat će predblagdanski dvoboj Zaboka i Splita (23. prosinca).

A dobra vijest za poklonike Cibone jest i da će ovih dana konačno biti potpisan ugovor s novim trenerom Dinom Repešom koji je prve dvije utakmice odradio bez važećeg ugovora. No, iz ureda direktora Šerića, koji nije bio voljan sam odlučivati o tome, stigla je informacija da su svi članovi Skupštine kluba (njih petorica) suglasni i da je potpisivanje tog ugovora sada samo formalnost.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije