Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovi šokirali Zadrane

U debiju na klupi Cibone mladi Repeša nadmudrio svog mentora Jusupa

Šime Zelić/Pixsell
10.12.2023.
u 20:03

Sa samo pet seniora, uz doprinos dvojice juniora, Cibona je pobijedila favorizirane Zadrane koji su vukove dočekali kao da su došli janjci za ražanj i to mi se obilo o glavu

Premda su, od većeg dijela domaće košarkaške javnosti, na put u Zadar ispraćeni kao janjci koji idu na klanje, košarkaši Cibone u Zagreb se vraćaju s velikim, i za mnoge neočekivanim, skalpom. Dakle, prvi domaći poraz dosad dominantom Zadru nanijela je Cibona (83:79) koja je i ovu utakmicu morala igrati s pet seniora pri čemu posljednjih šest minuta na parketu nije bilo niti jedinog im centra Vukovića.

A da priča bude zanimljivija u svom debiju na klupi Cibone, i u hrvatskom prvenstvu, Dino Repeša nadmudrio je svog učitelja Danijela Jusupa kod kojeg je, u KK Zagreb, šegrtovao tri sezone. Dakako, učinio je to uz veliku pomoć pomoćnika Bariše Krasića, koji je formalno vodio ovu utakmicu i uz čije ime stoji mogućnost odlaska, a kojeg bi direktor kluba Tomislav Šerić trebao zadržati kako zna i umije (recimo nekom stimulacijom).

Pogodivši pet trica u prvih sedam i pol minuta, cibosi su u osmoj minuti imali "plus 9" (22:13). Ubacivši još tri trice, uz osam pogođenih iz 12 pokušaja, Zagrepčani su na odmor otišli s plijenom od sedam koševa (43:36).

Domaćinima u tom dijelu nije pomogao ni ulazak njihova najboljeg igrača Luke Božića kojeg je Zadrov trener Danijel Jusup planirao poštedjeti no kod vodstva gostiju 39:30 ipak ga je digao s klupe. No, u svojih šest i pol minuta u prvom poluvremenu Božić je upisao samo dva skoka pa se u nastavku očekivao njegov puni napadački doprinos, ponajprije u onom kreativnom dijelu bez kojeg Zadranima očito ne ide. No, to se ovaj put nije dogodilo, Božića nije bilo sve do posljednje minute kada je zabio dvije trice ali to je bilo prekasno.

A sve dok Jusup nije naredio presing po cijelom trenu Zadar je bio u velikom zaostatku koji je krajem treće četvrtine iznosio 15 koševa (53:68). No, onda je kod Zagrepčana umor počeo činiti svoje pogotovo kod jedinog raspoloživog razigravača Kreše Radovčića koji je posljednju dionicu otvorio s isforsiranim tricaškim pokušajem a potom i s izgubljenom loptom. Izgubili su cibosi u tom razdoblju još dvije lopte, počeli su solirati u napadu (jer za nešto smišljeno više nisu imali snage) i Zadar je stigao na samo pet koševa zaostatka (68:73, 71:76). No, onda je iz individualne akcije, minutu prije kraja susreta, tricu pogodio Aranitović (71:79) i to je prelomilo susret.

Kao što već spomenusmo, Zadrani su u posljednjoj minuti krenuli u posljednji juriš no za preokret je bilo prekasno. Premoreni kapetan Radovčić (21 koš, 6 asista) zabio je dva bacanja a potom je jedno ubacio i Perasović koji je odigrao sjajno utakmicu (19 koševa) pogodivši sva četiri tricaška pokušaja. Osim spomenutog Aleksandra Aranitovića (13 koševa, 8 skokova) hvale vrijedan doprinos bio je i Ivana Majcunića (16 koševa). A leđa su podmetnula i dva Cibonina klinca koji su odmarali seniore pa je Zvonimir Kujundžić odigrao čak 20 i pol minuta (5 koševa) a Ferderber 13 i pol (tri koša) i oni će ovaj dan pamtiti za cijelu karijeru.

Kod razočaranih domaćina, koji su imali prevlast u skoku (19 napadačkih skokova) prednjačio je Dario Drežnjak (25 koševa, 6 napadačkih skokova) no on u ključnim igračima ovog sastava Božiću (10 koševa, 6 skokova), Žganecu (2 koša, šut 1-6) i Ramljaku (1 koš, šut iz igre 0-6) nije imao istinske partnere. No, zato je svoju priliku i dodijeljenu minutažu uspješno konzumirao mladi Krševan Klarica (21 koš, trice 4-12).


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Komentara 2

Avatar barba_barba
barba_barba
19:51 10.12.2023.

Čestitan Ciboni, a ovo nema ni na sajmu u Benkovcu:“ Premda su, od većeg dijela domaće košarkaške javnosti, na put u Zadar ispraćeni kao janjci koji idu na klanje, košarkaši Cibone u Zagreb se vraćaju s velikim, i za mnoge neočekivanim, skalpom………“

Avatar mlijeko
mlijeko
21:01 11.12.2023.

Ova Cibona je svijetski fenomen jer sa 5 igrača igraju već 12 utakmicu naše lige i 12 kola ABA lige gdje im se pridodaju jos 4 mlada igrača. Ali to je ujedno i dokaz da je naša prva liga nekvalitetna i neambiciozna. Ali to ne umanjuje ovaj fenomen ovih 5 igrača Cibone.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije