Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Barcelona - Real Madrid

Četiri El clasica u 18 dana! I neće dosaditi...

Clasico (1)
REUTERS/AFP/PIXSELL
07.04.2011.
u 18:38

Real Madrid i Barcelona uskoro će u 18 dana odigrati čak četiri međusobne utakmice: dvije u polufinalu Lige prvaka te po jednu u španjolskom prvenstvu i Kraljevu kupu.

Ždrijeb se ipak okrutno poigrao s dvije najjače momčadi Europe spojivši ih već u polufinalu Lige prvaka. Ovdje se tuku Real i Barca, a tamo na mala vrata u finale najvjerojatnije ulazi Manchester United. Igra se na Wembleyju, sretnom stadionu za Barcu, koja je ondje osvojila svoj prvi naslov 1992. godine. Tada je Guardiola bio igrač...

Treneri su genijalci

Barca i Real dominiraju natjecanjem i u nekoliko statističkih kategorija Lige prvaka zauzimaju prva dva mjesta. Najbolji je strijelac Messi (8), najbolji dodavač Özil (6). Najviše udaraca ima Ronaldo (26), najviše u okvir opet Messi (22). Real i Barca postigli su po 23 pogotka (2,56 po utakmici), Real je vodeći po broju udaraca sa 78, druga Barca sa 69. U posjedu lopte vodi Barca sa 61 posto (369 minuta), Real je drugi sa 57 (319 minuta)...

Ovo nije samo obračun Messija i Ronalda te brojnih prijatelja iz reprezentacije (ukupno 13 igrača Reala i Barce sudjelovalo je u osvajanju svjetskog naslova), nego i dvojice trenerskih genija posve različitih filozofija. Tu je omjer 1:1: Mourinho je Guardiolu s Interom izbacio u polufinalu Lige prvaka prošle godine, Pep mu je uzvratio prošle jeseni u prvenstvu zdrobivši Real 5:0.

– Barcelona je najbolja momčad u povijesti nogometa. Real je također moćan, uz Manchester United to su tri najbolje europske i svjetske momčadi. Tamo igraju i najbolje plaćeni svjetski nogometaši, a među njih još spada Rooney – kazao je Robert Prosinečki, nekad igrač obaju klubova.

Na tri televizije

Kome dajete prednost?

– Barcelona je već osvojila španjolski naslov tako da prvenstvena utakmica Kataloncima neće biti najvažnija. U tom madridskom ogledu dajem prednost Realu. Ni nacionalni kup nema takvu važnost, no Guardiola i Mourinho pokušat će je dobiti. Jose će sve pak dati na polufinale Lige prvaka jer bi eventualnim osvajanjem tog natjecanja malo umirio navijače nakon što su izgubili prvenstvo. Uživat ćemo u spektaklima, Real je dobar, Barcelona odlična. Nadam se da će te utakmice pozorno pratiti i moji nogometaši i da će i iz njih učiti – zaključio je trener Crvene zvezde.

Od četiri El clasica, publika će u Hrvatskoj najvjerojatnije gledati tri. Arenasport Hrvatska imala je pravo na prvenstveni derbi, ali ta je televizija u problemima i izgledi za prijenos su minimalni. Finale španjolskog kupa prenosit će Sportklub, a po jedno polufinale Lige prvaka bit će na HTV-u i Novoj TV.

Inače, ovo nije sve od El clasica za ovu sezonu. Ako Barca osvoji Primeru, a Real Kraljev kup, doći će i do petoga sudara, u španjolskom superkupu. Čak i ako Barca osvoji dvostruku krunu, superkup se igra protiv drugoplasirane momčadi Primere, a to će biti Real.

Komentara 5

HR
hr76
19:08 07.04.2011.

Koje DVIJE NAJJAČE MOMČADI Europe? Ja tu vidim samo jednu najjaču momčad - Barcelonu. Jer drugi je Manchester United, a nikako Real!

PO
Posavina09
20:16 07.04.2011.

i SCHALKE je tu..doce oni do finala 5:2 protiv nositelja titule..to sve govori o klasi..

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
00:44 08.04.2011.

bice tu onako, kad se sve zbroji, barem 10 ak golova razlike za Barcu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije