Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČINJE REGIONALNA LIGA

Čeka nas žestoka bitka za drugo mjesto

Mladost - Jug
Goran Stanzl/PIXSELL
07.10.2017.
u 15:00

Danas počinje jubilarna, 10. sezona Regionalne lige u kojoj će u A1 i A2 razredu nastupiti čak devet hrvatskih klubova, najviše dosad.

Ne znamo za rukomet i košarku, ali regionalna liga je hrvatskom vaterpolu donijela puno dobroga. Nije se slučajno naša reprezentacija u međuvremenu okitila europskim, svjetskim i olimpijskim naslovima, a i Jug je lani bio klupski prvak Starog kontinenta. Mogu se toj ligi pronaći i neke manjkavosti (nedostaje malo spektakla), ali u cjelini ona je osigurala hrvatskim igračima jaku klupsku scenu. A u vaterpolu smo možda bolje prošli nego u rukometu i košarci i zbog toga što tom ligom upravljamo mi, a nismo samo prirepak klubovima iz susjednih zemalja.

U subotu počinje jubilarna, 10. sezona Regionalne lige u kojoj će u A1 i A2 razredu nastupiti čak devet hrvatskih klubova, najviše dosad. U najboljem razredu koji broji 10 klubova su Jug CO, Mladost, Primorje i splitski klubovi Jadran, Mornar i POŠK, a u drugom u kojem se natječe devet klubova (slovenski je predstavnik odustao) imamo još tri: Medveščak, Solaris i Zadar.

Vjeko dobio nasljednika Karla

Uglavnom na bazenima Regionalne lige moći ćemo vidjeti čak devetoricu (od 13) svjetskih zlatnika iz Budimpešte: Bijač, Lončar, Joković, Macan, Fatović i Garcia su u Jugu, Šetka i Krapić u splitskom Jadranu, a Marcelić u Mladosti. A upravo su značajni prijelazi reprezentativaca, naših i onih iz drugih zemalja, učinili novu sezonu iznimno zanimljivom. Da nabrojimo samo one najvažnije akvizicije: Jug je ostao bez Perronea, Vrlića, Obradovića i Markovića, a njih je zamijenio talijanskim reprezentativcem Renzutom, srbijanskim Viktorom Rašovićem i mladim Lukom Lozinom. Jadran je svoje redove pojačao hrvatskim reprezentativcima Šetkom i Krapićem, a Mladost je dovela spomenutog Markovića i iz Primorja vratila Rumunja Radua.

- Tek smo mjesec dana zajedno, doista smo puno radili na snazi, pa mi je uoči početka sezone teško reći koliko smo dobri. No, znam da još nismo na razini na kojoj želimo biti i od svojih igrača ne očekujem čuda, pogotovo od trojice novih. Mi ćemo tek tražiti novu igru, ali to nam ne umanjuje želju za pobjedama - kaže Jugov trener Vjekoslav Kobešćak, koji je prije dva dana postao otac malenoga Karla.

Bajiću pomažu Hrestak i Vićan

Njegov šef, novi predsjednik kluba Tomislav Dumančić, ipak mu je dao neke smjernice:

- Nema alibija, naš je cilj obrana tri trofeja i plasman na završni turnir Lige prvaka. A tamo što napravimo...

I doista, teško će netko od ostalih regionalaca ugroziti primat Dubrovčana, ali bit će iznimno zanimljiva borba za drugo mjesto na koje pikiraju osnaženi splitski Jadran (koji za šefa struke ima slavnog Rudića), također igrački jača (ali i prilično uzdrmana ispadanjem iz Lige prvaka i smjenjivanjem trenera Štritofa) zagrebačka Mladost, te otprije snažni hercegnovski Jadran i splitski Mornar.

- Dugoročni je plan da se u tri godine ubacimo u borbu za vrh. A ove sezone cilj je iskorak u odnosu na prošlu. Bit ćemo ugodno iznenađenje - najavljuje Jadranov trener Ivan Asić koji je na kormilu zamijenio Milu Smodlaku.

Jadranaši su dobro otvorili sezonu, bore se za četvrtfinale Eurokupa. Mladostaši nisu uspjeli u Ligi prvaka, ceh je platio trener Ratko Štritof, zamijenio ga je također bivši mladostaš (vratar) Zoran Bajić.

- Ispadanje je ostavilo traga, ali momčad je dobro pripremljena i sad se samo moramo potruditi da i igrački napredujemo - kaže Bajić kojem će Hrvoje Hrestak i Frano Vićan biti jaki pomoćnici.

Najbolje četiri momčadi A1 lige igrat će na završnom turniru za naslov prvaka, posljednji ide u A2 razred, a pretposljednji će za ostanak u ligi razigravati s drugim iz A2 lige.

Parovi prvog kola - A1 liga: Jug CO - Jadran (HN) (19), Primorac - Partizan (19), Mladost - Budva (18), Primorje - POŠK (19), Jadran (S) - Mornar (petak); A2 liga: Medveščak - C. zvezda (19.45, Svetice), Šabac - Solaris (20), Valjevo - Cattaro (18), Vojvodina - Nais (19). 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije