Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velšani laka prepreka

Čačić: Damir Šovšić trebao bi biti vođa ove momčadi

Damir Sovsic
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
04.07.2015.
u 13:30

Uzvrat u Zagrebu u četvrtak bit će samo formalnost

Samouvjereno je trener Lokomotive Ante Čačić najavljivao pobjedu u Walesu, pobjedu je i ostvario! "Lokosi" su nadomak drugoga pretkola kvalifikacija za ulazak u Europsku ligu, nakon što su u Bangoru svladali domaći Airbus 3:1 (0:1). No, bilo je problema u prvom poluvremenu...

Prizemljeni Airbus

- Ipak nam je to bila prva službena utakmica u sezoni, trebalo nam je malo vremena da se posložimo. Nismo dobro reagirali na Airbusovo preskakanje igre i forsiranje dugih lopta, imali smo problema u skoku, lopta je previše bila u zraku. Međutim, u poluvremenu smo detektirali probleme, nametnuli smo se u nastavku i zasluženo pobijedili - kaže Čačić.

Biste li nekoga posebno izdvojili? Primjerice, Damir Šovšić (25) zabio je gol, asistirao je, no osam minuta prije kraja nije iskoristio 11-erac, vratar Coates obranio je njegov udarac...

- Moram pohvaliti cijelu momčad, a istina je da je Šovšić bio taj koji je inicirao preokret. Bio je vođa na terenu, na svakoj bi utakmici trebao biti dobar kao što je bio u drugom dijelu.

Biste li u svoju momčad doveli nekoga iz Airbusa?

- Iako su ti igrači prošli nogometnu školu po engleskim klubovima, sad se nogometom bave poluprofesionalno i ne vjerujem da bi itko od njih bio pojačanje Lokomotivi.

Kako bi Airbus prošao u Prvoj HNL?

- Teško je to reći, ali vjerojatno bi bio u donjem dijelu ljestvice...

Najprije Split, onda PAOK

Trebalo bi se dogoditi istinsko čudo na uzvratu u Kranjčevićevoj pa da ne prođete u 2. kolo. Stoga, razmišljate li već o grčkom PAOK-u, trener kojeg je Igor Tudor, suparniku u sljedećoj fazi natjecanja?

- Istina je da smo apsolvirali Airbus, iako moramo biti oprezni na uzvratu. A prije PAOK-a čeka nas prvenstveni start protiv Splita, najprije nas zanima ta utakmica, a onda ćemo razmišljati o Grcima - govori Čačić.

>>Lokomotiva preokrenula i pobijedila Airbus sa 3:1

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije