Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borna Ćorić:

Osjećao sam se k'o curica, nisam znao ni gdje sam

Borna Ćorić
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/5
04.03.2016.
u 23:18

- Coppejans me malo iznenadio načinom igre, nisam nikada protiv njega igrao. Neugodan igrač, lagan, brz, a meni je zemlja nezgodna podloga, rekao je Čilić.

Nakon prvog dana dvoboja Davisova kupa između Belgije i Hrvatske u Liegeu rezultat je 1:1. Očekivano, iako je Borna Ćorić pružio žestok otpor prvom belgijskom reketu Davidu Goffinu, 16. tenisaču svijeta, i bio na pragu iznenađenja. Naš je tinejdžer stigao 2:0 vodstvo suparnika, ali je u petom setu ipak poklekao te izgubio sa 3:6, 2:6, 6:2, 6:3, 3:6 nakon više od tri sata velike borbe. 

- U prva dva seta nisam imao nikakvih šansi. Osjećao sam se k'o curica od deset godina, nisam znao ni gdje sam. No, uspio sam se vratiti što je bilo malo iznenađenje i za mene samoga, čak sam imao priliku i dobiti meč. No, ne mogu si ništa zamjeriti, Dao sam sve od sebe, na kraju je on bio bolji. Umor?  Ne osjećam se preumorno, imamo dobre fizioterapeute i u nedjelju ću biti k'o nov - kazao je Borna. 

Goffin se žalio na migrenu, pa nije ni došao na konferenciju za novinare. 

Marin Čilić nije dopustio iznenađenje na otvaranju meča. Mladi Kimmer Coppejans (122. na ATP listi) poveo je s 5:2 u prvom setu, ali mu se nakon toga, kako to obično biva, malo skratila ruka, pa je Čilić dobio taj set sa 7:5, a potom, mnogo lakše, i drugi sa 6:3. U trećem je setu Marin opet dopustio da se stvari malo zakompliciraju. Belgijac je u trećem gemu stigao do breaka i poveo s 3:1 i 4:2, ali Marin se ipak uspio obraniti i dobiti taj set sa 7:5, oduzevši servis suparniku u 12. igri. 

-  Coppejans me malo iznenadio načinom igre, nisam nikada protiv njega igrao. Neugodan igrač, lagan, brz, a meni je zemlja nezgodna podloga. Postotak prvog servisa u početku bio mi je prilično loš, a on je logično pritiskao moj drugi servis. No, u nastavku meča puno sam bolje servirao i počeo dobivati laganije poene. Zadovoljan sam pobjedom, poveli smo s 1:0, a to je ono što smo tražili - zaključio je Čilić kojemu je to bila 24. pobjeda u Davisovu kupu, uz 13 poraza. 

U subotu od 15 sati (HTV 2) gledat ćemo susret parova u kojemu bi se Ivanu Dodigu i Franku Škugoru trebali suprostaviti Bemelmans i De Greef. No, velika je vjerojatnost da će u dvoboj uskočiti i Goffin. U tom slučaju mogao bi to biti vrlo izjednačen i nepredvidljiv meč. 

>>Ćorić dostigao 0:2, ali Goffin je slavio za izjednačenje

Komentara 2

Avatar germanikus
germanikus
07:16 05.03.2016.

Od ovog napuhanka NIKAD neće postati tenisač!Dačeko u svakom pogledu več dvije godine stagnira!

Avatar Slovenski Idol
Slovenski Idol
10:06 05.03.2016.

Borna je igral kak da je Slovenec!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije